Kako nekomu po zmenku povedati, da ni pravi?

ona-on-zmenki-prijatelja

Da bi srečali osebo, ki bo sprožila “tisto” kemijo, moramo spoznati kar nekaj ljudi. A kako vsem poprej povedati, da česa več od tiste kave ne bo?

Čar in prednost spletnih zmenkov je v tem, da spoznamo več ljudi v krajšem obdobju. Ni treba čakati ves teden, da bi v petek zvečer naleteli na koga v baru. To seveda pomeni tudi več zmenkov. Več zmenkov, pomeni več zavrnitev, ne glede na to s katere strani prihajajo. Gre za trenutek, ki je vsekakor neprijeten in le redkokdo takrat nima vsaj manjšega cmoka v grlu.

Bodimo odkriti in odločni. ne podaljšujmo zadev po nepotrebnem.

Ne glede na to, da sporočamo slabo novico, pa moramo biti kljub vsemu odkriti in spoštljivi. Nemalokrat se pripeti, da človek te osebnosti nima in skuša nekako po ovinkih nakazati, da se v zvezi s to osebo ne vidi. V tem primeru pride do kar velikih napak, ki vse skupaj zgolj podaljšajo in naredijo še težje.

Ovinkarjenje in skrivanje

Oseba na drugi strani morda ne bo znala brati med vrsticami.

Ena pogostejših napak pri tem je, da ovinkarimo. Na nek sebi poznan način želimo nakazati, da nas kaj več od tiste kave na prvem zmenku ne zanima. Žal tiste ovinke poznamo le sami in bi jih tudi prepoznali, če bi bile informacije namenjene nam. A drugi ne razmišljajo enako kot mi.

Tudi skrivanje ni dober način zavrnitve. V teh časih temu rečemo “ghostanje”. Ko se nekdo dobesedno prelevi v duha. Ne obstaja v nobeni spletni klepetalnici, se ne oglaša na telefon in ne odpiše na sporočila. Zelo grdo in boleče za osebo, ki enostavno ne ve, da na drugi strani ni interesa. No ja, v tistem trenutku že ve, a način vendarle ni pravi. Kaj pa, če bi to nekdo storil nam?

Nikoli ne iščimo krivca

Ko po prvem zmenku začutimo, da nas oseba ne privlači na ustrezen način, velikokrat izpostavimo sebe kot krivca za neujemanje in postanemo “mučeniki”. Slednje pa lahko pripelje do situacije, ko nas oseba na drugi strani prične pomilovati in iskati rešitve za katere v resnici ni potrebe. Zadeva se bo samo zavlekla v nedogled.

Tudi njej ne očitamo, da je nekaj narobe z njo in nas ne privlači. Povsem mogoče, da nam ni všeč njen okus za modo ali pa se ne strinjamo z določenimi prepričanji, vedenjem itd. Nobene potrebe ni, da bi se zapletali in to izpostavljali. Ostanimo spoštljivi, saj si želimo enako tudi z druge strani.

spletni_zmenki_2021

Brez kompliciranja

Razhod po enem samem zmenku je lahko težak, vendar je spoštovanje med celotnim procesom bistveno, če želijo vsi vpleteni tudi po njem ostati prijatelji. Največkrat se seveda stiki pretrgajo, a to vseeno ne sme biti povod za brezbrižen odnos v komunikaciji. Neposrednost, izogibanje obtoževanju in prijaznost so odlični načini, kako se lotiti te situacije, da lahko na koncu vsakomur pogledamo v oči, stisnemo roko in zaželimo vse najboljše.

Kompliciranje in dolge razlage vodijo v težave. Pojavijo se vprašanja (zakaj, kako, morda pa bi…) in to stvari zgolj zaplete. Zavrnitev mora biti iskrena, spoštljiva, a vendarle jasna. Puščanje nekih priprtih vrat v smislu; mogoče kdaj… kaj pa veš… pustimo času čas… ne vodijo nikamor. Vsak dan bo težje povedati, da se s to osebo v vezi pač ne vidimo.

Ni komentarjev

Odgovori