54-letna Ineza Sotler nima ravno vsakdanje službe. Po poklicu je namreč manekenka in fotomodel. Pravi, da njeno poslanstvo, da ženskam pokaže, da po 50. letu ni konec ženstvenosti ter da morajo s ponosom nositi sive lase, gube in zadnjico. Ineza pove, da pozna “njej prav posebej drag in ljubi par”, ki sta po zaslugi ona-on.com že nekaj lepih let mož in žena.

Ineza, pri 54-letih ste uspešen fotomodel. Kdaj ste se prvič srečali s tem poklicem?

Foto: Miha Kacafura

“Res je, sem uspešen fotomodel pri 54-letih. Prvič sem se srečala z manekenstvom v mladosti, pri 19-letih. Bila sem res dobra, toda pot je potem zavila drugam.”

Marsikateri ženski ste lahko vzor, saj pri teh letih opravljate poklic, ki ni ravno vsakdanji. Kako to oziroma kaj vas žene naprej? (Je zadaj morda kakšno višje sporočilo?)

“Da se pri mojih letih ukvarjaš z manekenstvom je res izziv! Veliko je vloženega truda, toda za mene je to blagoslov. Vsak dan je nov začetek in to se dobro zavedam.

Moje POSLANSTVO je, da ženskam pokažem – dokažem, da po 40., 50. letu ni konec ženstvenosti. Obratno, z modrostjo preteklih let so še bolj zapeljive. S ponosom moramo nositi sive lase, gube (smeh). Tudi našo zadnjico, ki ni več napeta kot nekoč … toda to je naše … in ponosne moramo biti na to!”

Moram reči, da izgledate odlično. Kako zgleda vaš vsak dan in kako skrbite za sebe?

Foto: Miran Jursič

“Da skrbim vsakodnevno za sebe in svojo dušo, me je naučila moja mati, jaz tudi tako učim svojo hčerko, 16-letno Kristino.

Najmanj uro na dan potrebujem popolno tišino za meditacijo, da sem sama s seboj. Zjutraj in zvečer si naredim masažo obraza, to nikoli ne izpustim. Nato sledi kratek sprehod z mojim psom Donom. Seveda mi vedno sledijo moje tri muce, Jagoda, Miska in Mala. Pripravljanje jutranjih obrokov vzame kar nekaj časa, ker nas je vseh šest zelo izbirčnih. Potem pa sledi dan poln izzivov.”

Kakšne negovalne izdelke najraje uporabljate?

“Negovalne izdelke si izdelujem sama, od serumov, krem itd. Rada eksperimentiram in svoji koži nudim kar resnično potrebuje v danem momentu.”

Ni skrivnost, da ste samski. Za nekatere ponos, za druge “sramota”. Kako sami gledate na to?

“Biti samska je za mene privilegij! Uživam v svoji odločitvi, da sem sama.”

Samskost in osamljenost sta dve besedi, ki jih pri vas torej ne gre enačiti. Vaši dnevi so pestri, izredno radi plešete. Od kod črpate energijo?

Foto: Nina Znidaršič

“Moji dnevi so zelo pestri. Snemanja, fotografiranja in ples – čas za mojo dušo. Plešem 4× na teden po 1,5 h, če mi dopušča čas. Najraje pa plešem reaggaton in solo ples pri SIENTE STUDIO Katarini. Ta ples me osvobaja, mi gradi moč. Vedno sem nabita z energijo, ko pa pojenja, se zopet nahranim s tišino. Nikoli mi ni dolgčas, vedno imam sebe!”

Kakšen je sicer vaš tip moškega?

“Moj tip moškega je z leti vedno zahtevnejši. Vsekakor pa mora znati najprej ljubiti sebe, v pravem pomenu. In če to res zna, potem so tudi vsi ob njemu na pravem mestu ob pravem času.”

Internet je danes ves čas z nami – v žepu na mobilnem telefonu. Ali veste, da se že blizu 50% Slovencev danes spozna prek spleta?

“Glede na dobo interneta je popolnoma razumljivo, da tako kot se druge informacije iščejo prek spleta, se tudi prijateljstva sklepajo na ta način.”

Foto: Matjaz Martinčič

Ona-on.com največji slovenski spoznavni portal za samske, z več kot 29.000 pari in več kot 80.000 aktivnimi uporabniki, vsak dan ustvari najmanj dva nova para! Se vam zdi to presenetljivo?

“Poznam več parov, ki so se spoznali na ona-on.com. Nekaterim je uspelo. Prav poseben mi je par, ki je v moji bližini in sta po zaslugi ona-on.com že nekaj lepih let mož in žena.”

Kaj bi sporočili vsem samskim uporabnicam ona-on.com?

“Vsem samskim uporabnicam na ona-On.com bi sporočila naslednje: Zmagovalka svojega življenja NIKOLI NE ODNEHA (razen ko najde, kar išče), poraženka pa NIKOLI NE ZMAGA (ker se ne potrudi, da najde).”

Eva je po izobrazbi diplomirana novinarka (kmalu magistrica novinarskih študij), znana po tem, da vprašanja za ona-on postavi tako, da se ob tem vsak počuti prijetno. Sicer pa se ukvarja s TV vodenjem in z vlogerstvom. Na YouTube kanalu, pod imenom Evina lepotilnica, s sledilci deli nasvete o lepoti in modi. Najdeš jo tu: https://www.youtube.com/c/EvaCentrih

Ni komentarjev

Odgovori