Ne morem preboleti razhoda

Kako preživeti po bolečem razhodu. Kateri so normalni znaki prebolevanja in kako se spet postaviti na noge?

Ne glede na razlog, koliko časa je trajala veza in kdo je želel prekiniti, je razhod in obdobje po njem lahko boleče.

Žal unikatnega recepta za celjenje srčnih ran ni. Dobro je, da si pustimo čas za prebolevanje. Po razhodu so normalna mnoga čustva. Vse od žalosti, razočaranja, občutka krivde, osamljenosti, jeze do morda celo olajšanja.

Znaki, da prebolevaš:

  1. Ne moreš spati ali spiš slabo.
  2. V kratkem času ali močno shujšaš ali se zrediš.
  3. Ves čas preverjaš sporočila (če ti je slučajno pisal).
  4. Sprašuješ se, ali se bo vrnil/a.
  5. Imaš slabo samopodobo o sebi.
  6. Gledaš vajine skupne fotografije.
  7. Kamorkoli greš se spominjaš na skupne trenutke, ki sta jih tam preživela. Celo vsak kotiček v stanovanju te spominja na skupne trenutke.

Kako lažje preboleti razhod?

Odpusti: sebi in partnerju

Kljub temu, da obstajajo zamere, morda nerazrešena zgodovina je bolje, da preteklost pustiš. Ne premlevaj in ne pogrevaj tega, kaj je bilo in kako bo lahko/moralo biti. Poskusi odpustiti sebi in partnerju. S tem se osvobodiš negativnih čustev in se hitreje spet spraviš v ‘normalne tirnice’. Kljub vsemu moraš vedeti, da življenje teče dalje.

Pogovarjaj se

Zaupaj svojo izkušnjo in občutke prijateljem, staršem ali psihologu. Izrazi čustva na glas, saj ti bo to pomagalo, hitreje preboleti. Poleg tega se boš po pogovoru počutil bolje.

Ne zapri se vase

Sprejmi povabilo na zabavo. Pojdi v kino ali na sprehod. Sprejmi povabilo na kavo. Na tak način ti bo čas hitreje minil in manj bo priložnosti za tuhtanje o negativnih stvareh. Če je razhod zares boleč, je povsem razumljivo, da si vzameš nekaj časa oziroma nekaj dni zase, po tem pa je čas, da živiš naprej. Najslabše je, da obsediš na kavču! Pojdi ven, med ljudi.

Poveži se s starimi prijatelji

Obujanje starih spominov je lahko zelo zabavno! Prijatelji so tudi dobra podporna mreža, priročni so za jok in za poslušanje pritožb o bivšem partnerju.

Spremeni videz

Če čutiš, da ti bo pomagalo, naredi spremembo, o kateri že dlje razmišljaš in bo dobro vplivala nate.

Posveti se karieri

Morda že dlje razmišljaš o svojem biznisu pa nikoli ni bilo časa za to? Zdaj ga imaš!

Tina je vodja promocije, spoznavnih dogodkov in novinarka na ona-on.com. Kadar se le da smuča, kolesari in uči otroke smučanja. Prima punca ;)

Ni komentarjev

Odgovori