Si upamo priznati, da je biti samski bedno?

Biti samski je včasih zanič. Oprostite izrazu, ampak je res. Vem, da izdajam klub "samskih in srečnih", katerega član sem tudi sama, ampak resnica je bolj pomembna kot karkoli drugega.

Ali biti sam pomeni, da je samskost zanič sama po sebi in ves čas? Ne, to ne! Verjamem, da status ne določa sreče posameznika ali njegovih izkušenj.

Ampak vseeno resnica je: biti samski je včasih zanič.

Zanič je, ko dobiš vabilo na poroko in ena od prvih stvari, ki si jo misliš, je: “Oh sranje, koga bom vzela s sabo?” Zanič je, ko si okrog ljudi, ki so v super odnosih, in so opozorilo, kaj vse lahko imaš. Zanič je, ko so bratje, prijatelji in starši številke v sili. Zanič je v samotnih nočeh, slabih dneh, neuspešnih poskusih česarkoli, brez občutkov in lepih besed, ki vas spominjajo na to, kako super je ljubezen lahko.

»Zakaj si še vedno samska?«

Kaj odgovoriti na vprašanje: Zakaj si samski/a’?

Vendar samskost ni smrtna obsodba. Ni katastrofa, ki dela človeka nezadostnega ali nerelevantnega, tako se človek lahko počuti tudi, kadar je v zvezi. Samski se tako počutimo, kadar dobimo vprašanje, katerega se vsi samski bojimo slišati: »Zakaj si še vedno samska?«

To vprašanje je najbolje zadušiti v kali, s humorjem in duhovitostjo, vendar pusti v vsakem samskem tisti nelagoden občutek, ko si postavlja vprašanje v sebi: »Je, kaj narobe z mano, zagotovo je nekaj narobe z mano!«

Stalno dobivanje enakega vprašanja me je peljalo do ugotovitve, da nimajo vsi ljudje samo nizke emocionalne inteligence, ampak jih v resnici sploh ne zanima, zakaj je nekdo samski. Ampak, ker že berete tole besedilo, vam postrežem z odgovorom, zakaj sem samska:

  1. Z osebo, ki me fizično privlači preprosto ne morem imeti razmerja, ker se intelektualno in fizično ne ujameva.
  2. Ljudje, ki sem jim všeč, meni niso in obratno.
  3. Osebni razlogi (ranljivost, boleča zgodovina …) ki nimajo veze z nikomer, razen z mano.
  4. Nisem še spoznala pravega.
  5. Ljudi okoli mene bolj zanima, zakaj sem samska namesto, da bi me s kom povezali in predstavili.

Sama se najlažje zatečem k odgovoru št. 5, saj vsak pogovor postane lažji in zabaven, vendar po pravici, resnica je v odgovoru št. 4. Večina samskih ne ve, zakaj še ni spoznala pravega oziroma prave, torej nas ne sprašujte o razlogih, saj še sami ne vemo, zakaj smo samski?!?

Tisti, ki najbolj uživajo, so najbolj osamljeni

Včasih se mi zdi, da predvsem samski, ki mislijo, kako fino je biti samski, najbolj hrepenijo po nekom, dobro bi se jim zdelo, če bi imeli nekoga zraven sebe, ki bi pripovedoval zabavne vice, se smejal, hodil z njim na sprehod, držeč se za roke, medtem ko majhni otroci kažejo s prstom nanju in se smejijo.

Zato prosim, da nas nehate spraševati, zakaj smo samski! Že tako ali tako imamo dovolj vabil na poroko, večerje in ostala »srčkana prčkana« vabila, kjer smo vabljeni +1.

Če mi oprostite, se bom zdaj prijavila na ona-on.com in vsaj tam poskusila spoznati nekoga, ki me ne bo spraševal, zakaj sem samska, kako da še nisem nikogar spoznala, ko pa sem taka »marriage material«, ampak se bomo lepo pogovarjali, kot odrasli, kaj hočemo in predvsem koga. Upam, da mi uspe, držite pesti!

VIR: http://thoughtcatalog.com/kovie-biakolo/2014/09/can-we-please-admit-that-being-single-sucks-sometimes/

Lovilka pozitivnih vibracij, povprečno dekle, ki piše svoj alter ego in drugače kuha kavo. Napačno postavljam vejice, na mojem majhnem vrtu raste tudi plevel. Obožujem življenje na vasi, čeprav je v naselju in vožnjo v službo z vlakom.

Ni komentarjev

Odgovori