Katera od treh črk PCT si?

Korona, ljubezen in PCT kot icebreaker.

“Korona” je beseda, ki je močno zaznamovala naši zadnji dve leti, pošteno pa je zatresla tudi svet samskih in omejila možnosti spoznavanja.

Omejevanje stikov, izolacije, karantene in drugi ukrepi so ne le omejili možnost prenosa virusa, ampak tudi spoznavanja novih ljudi v našem življenju. Ljudje smo družabna bitja, zato gre razumeti samske, da so v tej situaciji še nekoliko bolj osamljeni kot ostali. Na srečo ta hip živimo dokaj normalno, še vedno pa ne popolnoma tako, kot bi si želeli.

Dokaj normalno pomeni, da nismo omejeni na nekaj kvadratnih metrov brez stikov z okolico. A situacija v kateri se nahajamo še zdaleč ni rožnata. Če ne bi imeli na voljo interneta in spletnih strani za samske kot je ona-on.com, bi v tem trenutku zelo težko spoznali koga novega, kaj šele svojo sorodno dušo. Kaj pa potem, ko nekoga spoznamo?

Spoznavanje pod PCT

Danes človek ne more več v restavracijo, trgovski center ali na pošto ne da bi pri tem dokazal, da je prebolel virus, je cepljen ali vsaj testiran v zadnjih 48h. Vsi se s temi ukrepi ne strinjajo, le malokomu pa je zares všeč, a jih spoštujemo saj nam drugega ne preostane. Zato ni nič nenavadnega, da v trenutku, ko preko spleta spoznamo zanimivo osebo pomislimo tudi na ta pogoj.

“Kje se bova dobila, kaj bova počela, ima PCT?”

Hočeš nočeš, je s tem povezano vprašanje postalo stalnica tudi v procesu spoznavanja. Čeprav bi se radi tej temi v pogovoru vsaj nekoliko izognili, pa kaj kmalu pride na vrsto. Nekateri jo v šali uporabijo že v prvem stavku, spet drugi se nekako vzdržijo vsaj uvodu. Če so poprej tisti brez domišljije napisali “Ojla, kako si?”, je danes v ospredju korona.

Nov faktor pri izbiri

Pojavlja se nek nov vzorec, ko govorimo o faktorjih, ki odločajo o tem ali se bomo z nekom dobili ali ne. Prej nam je bilo pomembno kako je videti oseba, v drugem koraku pa vsi njeni hobiji in vsekakor način na katerega steče prvi klepet. Seveda ne smemo posploševati kajti ne velja za vse, da se delijo na cepilce in anti-cepilce.

Vendarle pa postaja mnenje o tem zelo pomemben faktor, ki odloča ali bomo nekomu dovolj všeč in se mu zdeli primerni za prvi zmenek. Žal je res prišlo tako daleč, da se v spoznavnem klepetu sprašujemo o statusu PCT. Prihaja mesec, ki nosi predznak spoznavanja, druženja, zabav …, ki pa bo kot kaže (vsaj brez PCT) vse prej kot to. Spoznavanje na prostem je poleti vendarle nekoliko bolj prijetno kot v zimskem.

Vprašanje o PCT kot “icebreaker”

Če se že moramo prilagoditi novi realnosti, potem ne škodi, če se znamo tudi nekoliko pošaliti. Če v klepetu nekoga vprašaš “katera črka od treh si pa ti?”, lahko pogovor zavije v neko novo, bolj zabavno smer. Seveda takšna vprašanja niso za vse, a kaj hitro spoznamo nekoga s smislom za humor in takšnega, ki se nasmeje zgolj 2x na leto.

Na srečo imamo danes dovolj komunikacijskih kanalov (poleg klasičnega klepeta tudi avdio/video), da lahko nekoga precej dobro spoznamo tudi na daljavo. Še vedno pa velja, da ni najbolje predolgo vztrajati pri komunikaciji te vrste. Zmenek v živo je nekaj povsem drugega saj dva, ki sta si sicer simpatična virtualno, zbliža tudi na tisti pravi, višji ravni. Ali pa ne.

Bistveno pri vsem skupaj je, da smo pri tem iskreni in spoštljivi. Če se ne strinjamo z mnenjem sogovornika ni nobene potrebe, da namesto spoznavnega pogovora priredimo politično debato. Ta ne bo vodila v nič dobrega, vsekakor pa ne bomo na ta način nekomu postali kaj bolj simpatični.

Pisec, raziskovalec in ljubitelj vsega povezanega s spletom. Googlu pravim "stric", a me žal nima za nečaka :)

Ni komentarjev

Odgovori