Poljub za lepši dan

6. julija praznujemo mednarodni dan poljuba

Poljub osrečuje. Lahko celo podaljšuje življenje. Strasten poljub preganja stres, pri poljubljanju pa je aktivno celotno telo. Krvni pritisk se poveča, utrip se podvoji, krvni obtok in presnova sta pospešena. Vzrok je enostaven – ustnice in usta imajo ekstremno živčevje.

Raziskave kažejo, da se tistim, ki vsak dan pred odhodom od doma svoji simpatiji namenijo poljub, podaljša življenje za kar pet let. Med poljubljanjem se namreč sproščajo določene snovi, ki so povezane z ugodjem. Če te muči glavobol, se moraš nekaj minut poljubljati in glavobol bo izginil. Precej bolj prijeten način preganjanja bolečine, kajne? 🙂

A takšen “zdravilni” poljub mora priti od ljubljene osebe. Še nimaš prave osebe za deljenje nečesa tako lepega, kot je poljub? Poišči pravo/ega zase!

Preizkusi ona-on.com!

Prvi poljub

Vir: Shutterstock
Vir: Shutterstock

Prvega poljuba ne pozabimo – nikoli. Za marsikoga je prvi poljub nekaj posebnega v pozitivnem smislu, najbrž pa se velika večina najde med tistimi, ki se svojega prvega poljuba spominjajo z rahlo nakremženim obrazom, a kljub temu z nasmehom.

Takšen je vsaj moj odziv, ko me kdo vpraša, kakšen je bil moj prvi poljub. “Predvsem moker,” prav vedno odgovorim. In lahko rečem, da je bil nepozaben.

V kakšnem smislu nepozaben? Morda na zlati sredini med pozitivnim in malce manj pozitivnim. In to predvsem zato, ker je bil nekaj povsem drugega, kot sem pričakovala.

Želiš svojo izbranko oziroma izbranca na prvem zmenku dobro poljubiti? Preberi nasvete strokovnjaka za govorico telesa, Edvarda Kadiča.

8 poljubov

S kakšnim poljubom razveseliti svojo simpatijo? Nedolžen cmok ali pa bolj strasten poljub na različne točke na telesu, kamor lahko prislonimo svoje ustnice. Nekatere točke so namenjene izkazovanju ljubezni in spoštovanja, medtem ko so druge bolj erotične. 🙂

1. Poljub na ustnice

Poljub na ustnice je lahko zgolj nedolžen poljubček ali pa strasten poljub. Če partnerja med poljubom božamo po laseh ali pa držimo njegov obraz v rokah, se lahko hitro stopnjuje v izkazovanje strasti. Poljub na ustnice izraža pripadnost in zaupanje.

Vir: Shutterstock
Vir: Shutterstock

2. Poljub roke

Pred časom je bil poljub na roko trik vsakega lomilca src. Medtem je že prišel iz mode, zdaj se občasno najde kot redkost, njegov pa pomen bolj ali manj ostaja isti. S poljubom na roko izkaže moški ženski spoštovanje in ji pokaže, kako je oboževana.

3. Poljub na vrat

Več kot 80 odstotkov vseh žensk opisuje svoj vrat kot erogeno cono. Ko ženska moškemu nastavi vrat, mora moški sprejeti vabilo. Ampak to mesto je zelo občutljivo, zato je potrebna nežnost.

4. Poljub na čelo

Poljub na čelo ni razumljen kot erotičen. Z nežnim poljubom na čelo svoji simpatiji izraziš svojo pozornost in spoštovanje.

Vir: Shutterstock
Vir: Shutterstock

5. Poljub na lice

Poljub na lice je običajno tisti, ki ga podariš svoji simpatiji na prvem zmenku. Poljub na lice običajno požanje nasmešek, zato se ga pogosto poslužuj. Izraža pozornost in pristnost ter običajno vodi v “pravi” poljub na ustnice.

6. Poljub na trebuh

Poljub na trebuh je tisti, ki sodi med bolj erotične poljube. Sicer sam po sebi ne povzroči nobenega vzburjenja, a ko enkrat dosežeš popek, se lahko pomikaš samo še navzdol. 🙂

7. Poljub na ušesa

Poljub na ušesa sodi k predigri. A ne pokaži takoj, da želiš več. Napetost moraš stopnjevati. Morda kar s poljubom na popek 🙂

8. Poljub z jezikom

Poljub z jezikom je poglavje zase. Nežen ali strasten, obstaja več možnosti. Pri tem je aktivnih več kot 30 mišic. Ne poljubljaj prevlažno, saj nočeš izmenjati vse sline.

Podari svoji simpatiji kar vseh osem poljubov – ne le danes, ampak vse dni v letu! Če pa tistega nekoga posebnega še nimaš, pa preizkusi ona-on.com in ga / jo najdi.

Srečno!

Novinarka in urednica Magazina ter asistentka v marketingu. Zagrizena antišportnica in odvisnica od kave. Mojo ljubezen do kave presega le ljubezen do živali. Sem živ dokaz, da spletno spoznavanje deluje.

1 komentar

Odgovori