Partnerska zveza | Ali verjamete v napačne trenutke?

Ali verjamete, da se dve osebi lahko spoznata v napačnem trenutku?

Spoznate osebo, s katero se enostavno ujamete. Začutite tisti klik med vama, a vendar se partnerska zveza ne razvije. Dobite občutek, da je bil trenutek, v katerem sta se spoznala, enostavno napačen.

Ali verjamete, da se dve osebi lahko spoznata v napačnem trenutku? Ali verjamete v to, da bo vsak trenutek pravi, če sta si osebi usojeni? Gre za zelo občutljivo temo, ki jo na primerih obravnavam tudi v knjigi (Ne)srečni konci.

Treba je ujeti pravi trenutek

Resnica je, da včasih osebo enostavno spoznamo v napačnem trenutku in nas splet okoliščin ločuje. Razlogov za napačni trenutek je veliko: morda oseba v tem trenutku zveze ne išče in ni pripravljena nanjo, morda je zdaj karakterno drugačna oseba kot bo čez nekaj let, morda jo bremenijo druge stvari v življenju.

V določenih obdobjih si zveze preprosto ne želimo.

V vseh teh primerih si oseba zveze z vami trenutno ne more predstavljati. Ne glede na to, kako zelo všeč ste ji, ona tega ne čuti in niti ne more čutiti. Treba je ujeti tisti pravi trenutek.

V življenju nismo vedno pripravljeni na partnersko zvezo

V določenih obdobjih si zveze preprosto ne želimo, zato tudi takrat, ko spoznamo pravo osebo, ta zveza ne bo uspela. Smo na različnih stopnjah v življenju, zato uspešna partnerska zveza ni mogoča. Predvsem pri predstavnikih moškega spola je pogost pojav, da se želijo po koncu dolge zveze zdivjati in se nekaj časa ne želijo vezati.

Včasih morate preprosto sprejeti dejstvo, da nimamo enakih zmožnosti, želja in osebnosti. Včasih se vam morajo najprej zgoditi določene stvari v življenju, da se spremenite in postanete drugačni.

Morda bi danes nekdanja partnerska zveza obstala

Vaš novi značaj bi morda vašemu nekdanjemu partnerju bolj ustrezal. Morda bi danes taista zveza, ki je propadla, zdaj lahko uspela. Ker ste se spremenili, ker imate zdaj več izkušenj, ker sedaj drugače gledate na stvari. Ljudje se ves čas spreminjamo in rastemo. Na napakah se učimo in jih poskušamo ne ponavljati.

Zveza v določenem trenutku preprosto ni možna tudi zaradi najrazličnejših bremen v življenju. Lahko imate probleme z zdravjem, lahko vas ovira služba, lahko želite najprej doštudirati, morda si želite najprej zgraditi hišo.

Na napakah se učimo in jih poskušamo ne ponavljati.

Karkoli vas že bremeni, vam v tistem trenutku onemogoča uspešno zvezo. Partnerska zveza zahteva čas in trud. Včasih si preprosto ne morete vzeti časa za zvezo, ker imate druge prioritete. Šele ko to breme izgine, lahko prosto zadihate in se posvetite nečemu drugemu.

Napačni trenutki nas lahko ločijo

Napačni trenutki nas lahko ločijo, če pa smo si usojeni, se bomo ponovno našli. Mišljenje se lahko spremeni, bremena lahko odpadejo, osebnosti se spremenijo. Iz tega razloga nikoli ne morete reči nikoli, saj nikoli ne veste, kaj se vam bo zgodilo v določenem trenutku v življenju.

Z razlogom ste določeni osebi naklonili svoj čas, očitno ste se v določenih vidikih ujemali s to osebo. Ne smete pa upati na to, zgodilo se bo spontano, če vam je to usojeno. V nasprotnem primeru zgolj mučite sami sebe z razmišljanjem o tem.

Še več mojih nasvetov je dostopnih v knjigi (Ne)srečni konci, ki nudi številne nasvete pri iskanju novih ljubezenskih priložnosti v življenju.

Avtorica knjige (Ne)srečni konci, ki je napisana kot priročnik za soočanje z življenjem po razhodu in pri iskanju novih priložnosti v življenju. Je doktorica prava in diplomirana ekonomistka, ki poučuje na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani. V popolnoma drugo smer je zaplavala, ker je začutila, da lahko s svojimi izkušnjami na področju partnerskih odnosov marsikomu olajšala eno izmed najtežjih obdobij v življenju. Verjame, da lahko le z razumevanjem dogodkov, ki se nam zgodijo, te dogodke sprejmemo in srečno zaživimo dalje, zato ljudi spodbuja k lastnemu razmišljanju. Svoje znanje o partnerskih odnosih deli tudi v člankih na enem izmed spletnih portalov, na spletni strani ter socialnih omrežjih. Predana je, da vam pomaga najti srečo v življenju in verjame, da se ta že skriva v vas.

Ni komentarjev

Odgovori