Napake na zmenkih: Kakšne delajo ženske in kakšne moški?

Napake na prvem zmenku? Vsi jih delamo, so različne in odvisne od sogovornika, a kljub temu obstaja nekaj "splošnih" napak, ki jih delamo ženske in moški.

prvi zmenek

No, pa sta tam. Končno sta se uspela dogovoriti za zmenek in zdaj sedita drug drugemu naproti za kavarniško mizo, na kateri stojita dve kavi. Čeprav se je razbijanje vajinih src in nervoza že umirila, pa lahko kljub temu naredita še kakšno neumnost.

Obstaja nekaj “klasičnih” napak na zmenkih, ki se razlikujejo glede na spol. Poglejmo.

Moške napake na zmenku

1. Pogovor o delu.

Moškim je delo izredno pomembno, zato jih velikokrat “zanese” in govorijo samo o delu. S tem odražajo preveliko osredotočenost, pomen samega dela za njih. Vsaka ženska se bo vprašala, ali ni ravno delo tisto, ki je krivo, da je moški sam.

Odgovoren odnos do dela ja, pretiravanje in deloholiki ne. Kdaj bo čas zanjo? Pogovori o delu (beri: monologi) so zelo “dolgočasni”. Bi rad bil zanimiv? Potem ne odkrivaj samo ene plati svoje osebnosti in življenja.

2. Hvaljenje s tem, kar imamo.

Če pretiravaš, potem nehote postavljaš svojo ceno in “pravo” vrednost skozi stvari, ki jih poseduješ, in ne skozi sebe. Želiš žensko očarati s tem, kar imaš, ali s sabo, s svojo osebnostjo? Če bo ženska “padla” na to, kar imaš, bo slej ko prej našla nekoga, ki ima še več. Stresno življenje, kajne?

3. Moški mora biti “gentleman”.

Enakopravnost “gor ali dol”, ženska mora imeti občutek, da z njo ravnaš kot z žensko. Mora se počutiti ženska zraven tebe. Če boš z njo ravnal kot “gentlemen”, bo dobila občutek, da veš, kaj se spodobi, kakšno vedenje je primerno za moškega v odnosu do ženske. Če boš “nekulturen” ali se boš obnašal, kot da si s prijateljem, jo lahko to zelo moti.

Saj veš, gre za tiste malenkosti, kot je pomoč pri oblačenju, nalivanje vina, pridržanje vrat, plačilo računa (ja, moški, račun prvič plačajte kar sami; potem se lahko dogovorita drugače, če bosta tako čutila) ipd. Nič velikega.

4. Pogovor o bivših.

Več kot očitno še nisi razčistil s preteklostjo. Si? Potem se ženska lahko vpraša, kdaj bo ona tema takšnega razgovora z naslednjo “kandidatko”. Preteklost je preteklost. Dobro, da se enkrat o njej pogovorita – enkrat čez pol leta, ko bosta vajinemu spoznavanju lahko rekla zveza. Na prvem zmenku, ko se šele prvič ali drugič vidita, ni primerno.

Seveda, če slučajno načneta temo, ne moreš “odsekati” in vprašanja ignorirati. Ona bo namreč dobila občutek, da z bivšo še nisi zaključil. Zato le odgovori, a ne zaidi v prevelike podrobnosti.

Ženske napake na zmenku

1. Preveč kompliciramo.

Za moške je to zelo utrujajoče, saj so enostavna bitja. Ne kompliciraj z obleko, ne s tem, kam gresta, ne z načinom, kako ješ in kakšna je hrana, z ničemer. Prepusti se in uživaj.

2. Ne upamo pokazati, da se z nečim ne strinjamo.

Slej ko prej boš morala pokazati, da imaš o nečem drugačno mnenje. Imaš pravico do svojega mnenja in pravico, da ga izraziš. Če bo nekdo zaradi tega izgubil zanimanje zate, naj! Naj moški misli, da sploh nimaš svojega mnenja, da ne znaš misliti s svojo glavo? Verjetno ne!

3. Igramo vlogo neodvisne ženske ali pretiravamo.

Morda si res neodvisna, živiš sama itd., a zdaj si na zmenku, torej imaš interes za vstop moškega v svoje življenje. Pokaži mu, da ga potrebuješ. Saj nismo na feminističnem pohodu. Bodi odločna, samostojna, a bodi ženska in ženstvena.

4. Takoj se zaljubimo.

Zavore ženske, zavore! Včasih si tako zelo želimo “biti v vezi”, da ne vidimo več realno. Ni odnos tisto, kar bi rade, ampak dober odnos! Poslušaj notranji glas, ne “padi” takoj na pozornosti, če ti jih nekdo že nekaj časa ni izkazoval. Če nekdo želi nate narediti vtis, potem se bo seveda potrudil.

Te je kaj motilo? Ne ignoriraj tega in ne sklepaj kompromisov. Če ti ni všeč, kako on govori o drugih ljudeh, te bo čez nekaj časa to še bolj motilo. Verjemi!

Torej, le pogumno naprej in izogibaj se navedenih napak :).

Novinarka in urednica Magazina ter asistentka v marketingu. Zagrizena antišportnica in odvisnica od kave. Mojo ljubezen do kave presega le ljubezen do živali. Sem živ dokaz, da spletno spoznavanje deluje.

Ni komentarjev

Odgovori