Na zmenek s prijateljevo simpatijo? Slovenci pravijo…

… NE! Pri zmenkih pa vseeno ni vse tako črno belo - kako se bodo stvari razpletle, je zelo odvisno od situacije.

zmenki-zmenek-prijateljstvo-simpatija

Situacija, ko se dva prijatelja zaljubita v isto žensko (ali dve prijateljici v istega moškega), pravzaprav ni tako zelo redka. S prijatelji si običajno delimo isti pogled na svet, zato ni izključeno, da imamo tudi precej podoben okus, ko pride do izbire dekleta / fanta za zmenek.

Kaj narediti, ko se dva prijatelja ali prijateljici zaljubita v isto simpatijo?

Za ilustracijo vzemimo situacijo z dvema prijateljema (prijateljicama), obema je všeč isto dekle (fant). Kaj se bo zgodilo naprej, je odvisno od scenarija – je prijateljeva simpatija do tega dekleta enosmerna ali mu dekle vrača naklonjenost? Je njegova simpatija le površinska ali gre za globljo zaljubljenost? Si na drugi strani dekletove naklonjenosti mogoče ti? In ali pri tebi gre za zaljubljenost ali le za neke površinske iskrice?

Če ima pri dekletu več šans prijatelj in veš, da so njegovi nameni resni, potem je najbrž najbolje, da se umakneš in pustiš, da se stvari med njima odvijejo, v katerokoli smer že. Če si ti tisti, ki ga dekle “raje pogleda”, je na tebi, da se s prijateljem pogovoriš in pojasniš, da sta si z dekletom všeč in da si želiš z njo poskusiti. 

Vsekakor je potrebno v obzir vzeti prijateljeva čustva (saj vendarle gre za tvojega prijatelja, ki ti nekaj pomeni) in z njim razčistiti vse morebitne dileme, da ne bo kasneje zamer. Preden se spustiš v zmenke z dekletom, dobro premisli, kako bo to vplivalo na tvoj odnos s prijateljem in če je tvoja simpatija do dekleta dovolj močna, da si pripravljen na kocko postaviti prijateljstvo.

RAZISKAVA: Zmenek s prijateljevo simpatijo je absolutni NE!

Kako pa Slovenci gledamo na zmenke s prijateljevo simpatijo? Raziskava med Slovenci je pokazala, da 54% moških in kar 66% žensk ne bi nikakor, pod nobenim pogojem, šlo na zmenek s prijateljevo simpatijo, četudi bi jim bila ta oseba noro všeč.

Ženske so sicer pri tem tudi bolj zadržane od moških, saj bi jih 22% za dovoljenje vprašalo prijateljico, medtem ko bi 26% moških šlo na zmenek s prijateljevo simpatijo brez pomisleka.

Več rezultatov raziskave Zmenki & Slovenci 2022 si lahko pogledaš TUKAJ.

Spoznaj pravo simpatijo že danes >>> BREZPLAČNO preizkusi ona-on.com.

Ni komentarjev

Odgovori