Kam na prvi zmenek in kam ne

kam na prvi zmenek

Spoznala sta se preko spleta, zdi se da sta precej kompatibilna, vajina zanimanja so podobna, delita skupen hobi in po klepetu je napočil čas za prvi zmenek. Ampak kam?

Če sta oba navdušena hribolazca, bi se morda lahko podala na kakšen zanimiv izlet. Med hojo se lahko še bolje spoznata, ob tem pa vama tematike zagotovo ne bo zmanjkalo. Oba imata rada hribe in naravo. Na enak način se lahko za prvi zmenek dogovorita tudi v primeru kakšne druge skupne točke. Seveda pa čisto nič ne bo narobe z najbolj zanesljivim in enostavnim zmenkom. “Greva na kavo?”

Kino ni najboljša izbira

Zakaj ne v kino? Ko gresta na prvi zmenek, se želita še nekoliko bolje spoznati, se pogovoriti in si med tem gledati v oči. V kinu bosta dve uri sedela drug ob drugem in ne bosta spregovorila niti besede. Že res, da bosta šla lahko po koncu na pijačo in predebatirala kaj o vsebini ter se zapletla v pogovor, a kino vendarle ni najboljša izbira.

 

Sta oba ljubitelja dobre hrane? Potem je povabilo na odlično kosilo vsekakor dobra ideja. Seveda je vse odvisno od tega, kako je pred tem potekala vajina komunikacija in kako dobro sta že razvila debato. Če delita podobne okuse, si lahko morda privoščita kitajsko ali denimo mehiško.

Prvo srečanje

Seveda je znova povsem odvisno od vajine dotedanje komunikacije, a na prvem zmenku vama še ni treba skakati v objem. Dotiki in poljubi so navadno rezervirani za naslednji korak. Morda celo po koncu zmenka, ki bo potekal, kot bi si ga zamislili v svoji glavi. Seveda pa se ljudje razlikujemo in ni nujno, da je spoznavni objem napačna izbira.

Na prvem zmenku je težko ostati “hladen”, ampak vseeno je dobro zadržati neko mero zdrave distance s kančkom samozavesti na obrazu. Pogovor naj teče tekoče in brez šal, katerim se navadno nihče ne smeji. Je pa kanček zdravega humorja vedno odlična popotnica za sproščen pogovor. Pa pustita politiko ob strani, če nista ravno politologa.

Kaj pa ostale ideje?

prvi zmenekSta ljubitelja knjig in branja, morda starin? Obiščita kakšen knjižni sejem, ali pa se dogovorita, da gresta v nedeljo na ogled bolšjega sejma, kjer se prodajajo tudi stare knjige.

Če bo trenutek ustrezen, tudi nakup kakšne malenkosti za darilo ne bo slaba izbira. Kasneje lahko zavijeta v kakšen romantičen lokal ob vodi in spijeta kavico.

Delita podoben okus za glasbo? Morda se bo v kratkem v vajini bližini odvil kak nastop ali koncert. Odlična ideja za prebijanje ledu ob druženju in dobri glasbi. Prvi zmenek je lahko nekoliko bolj “uraden” ali pa tudi sproščen. Povsem odvisno od vajinih občutkov in želja. A najboljši nasvet za prvi zmenek je še vedno, da se dobita nekje, kjer bo odgovarjalo obema in se bosta tam počutila dobro.

Najbolj romantičen prvi zmenek bo tisti, ki se bo odvijal v romantičnem okolju. To je lahko obisk starega gradu, kakšnih ruševin, ali pa sprehod po kateri od čudovitih sprehajalnih poti, ki jih je v Sloveniji več kot dovolj. Če je poleg še kakšno jezero ali ribnik in bo okoli vaju zgolj ščebetanje ptic, bosta zlahka ujela prav vse izrečene besede in njihov pomen.

Pisec, raziskovalec in ljubitelj vsega povezanega s spletom. Googlu pravim "stric", a me žal nima za nečaka :)

Ni komentarjev

Odgovori