Kako ne uničiti možnosti za srečno zvezo?

Ljudje smo radi samodestruktivni. Praviloma se tega niti ne zavedamo, a vseeno to počnemo. Ko nam en odnos propade, radi to čim prej pozabimo, da odmislimo naše trpljenje. Pa smo s tem res rešili naše probleme?

Ali se nam bodo problemi kot bumerang vrnili nazaj, če jih ne bomo rešili? Kako kmalu po koncu zveze smo pripravljeni na zmenke? Gre za zelo občutljivo temo, ki jo na primerih obravnavam tudi v knjigi (Ne)srečni konci.

V nov odnos, ko razčistimo s starim

Zveze razpadajo vsakodnevno. Pravila, kako hitro se spustiti v novo zvezo, ni. Vse je odvisno od tega, kako hitro predelate razhod. Ali ste probleme predelovali že v zvezi ali vas je razhod presenetil?

Pravila, kako hitro se spustiti v novo zvezo, ni.

Če boste šli prehitro v nekaj novega, brez da bi razčistili, vas bodo nerazčiščeni problemi praviloma udarili nazaj. Na prvi pogled lahko povsem dobro funkcionirate, po globljem pogovoru pa se razkrijejo prava občutja. Razhodi pustijo v nas negotovosti in nezaupanje v ljudi. Izgubi se naša sproščenost. V odnos tako vnašate slabo voljo in negativno energijo.

Strah pred ponovno prizadetostjo paralizira

Dokler sami pri sebi ne razčistite, se ni pametno spuščati v nov odnos. Zaradi preteklega razočaranja si boste težko pustili blizu. Strah pred ponovno prizadetostjo vas bo paraliziral. Ozračje bo nesproščeno. Čustva se ne bodo mogla razviti.

Že vnaprej si boste v glavo dali idejo, da boste ponovno prizadeti. Sami ste se zmožni prepričati, da ta odnos ne bo uspešen, ker se preveč bojite. Zelo težko si boste pustili, da bi bili srečni.

Novi zvezi morate dati možnost

Začetek uspešne zveze mora biti sproščen, če je ozračje negativno, se čustva ne morejo razviti. Novi osebi morate dati stoodstotno možnost, da pokaže svoj pravi, sproščen jaz. Če jo boste obremenjevali s svojimi problemi, tega ne bo mogla narediti. Bistveno je, da v nov odnos ne prenašate slabe volje in skrbi, negotovosti. Da preteklih problemov ne projicirate na prihodnost.

Edina rešitev je, da se tega problema začnete zavedati. Da se sami na to opominjate, da ko zabredete v pogovor o tem, se namenoma distancirate.

Če se želite dobivati z novimi osebami, se čim več dobivajte, da spoznate to osebo in da se znebite strahov.

Če se želite dobivati z novimi osebami, se čim več dobivajte, da spoznate to osebo in da se znebite strahov. Ko ste z novo osebo, ste sproščeni in neobremenjeni. Če čutite, da se še ne morete sprostiti, poveste drugi osebi, da rabite čas.

Druga oseba bo to lažje razumela, kot pa, če se boste umaknili vase in ne delili vzroka z njo. Da če čutite, da se bojite, ne sprejemate nobenih odločitev. Pustite času čas, bistveno pa je, da z novo osebo ohranjate pristen stik.

Razčistite sami s seboj, preden uničite svoje možnosti za srečno zvezo

Naš največji sovražnik je strah. Če boste probleme potiskali nazaj in se ne soočili z njimi, bo druga oseba to čutila. Naš um je zmožen mnogih čudovitih in tudi grozovitih stvari. Sami sebe boste sabotirali. Zato razčistite sami s seboj, preden uničite svoje možnosti za srečno zvezo. Iti na terapije ni nič sramotnega, včasih ljudje potrebujemo neodvisnega opazovalca.

Še več mojih nasvetov je dostopnih v knjigi (Ne)srečni konci, ki nudi številne nasvete pri iskanju novih ljubezenskih priložnosti v življenju.

Avtorica knjige (Ne)srečni konci, ki je napisana kot priročnik za soočanje z življenjem po razhodu in pri iskanju novih priložnosti v življenju. Je doktorica prava in diplomirana ekonomistka, ki poučuje na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani. V popolnoma drugo smer je zaplavala, ker je začutila, da lahko s svojimi izkušnjami na področju partnerskih odnosov marsikomu olajšala eno izmed najtežjih obdobij v življenju. Verjame, da lahko le z razumevanjem dogodkov, ki se nam zgodijo, te dogodke sprejmemo in srečno zaživimo dalje, zato ljudi spodbuja k lastnemu razmišljanju. Svoje znanje o partnerskih odnosih deli tudi v člankih na enem izmed spletnih portalov, na spletni strani ter socialnih omrežjih. Predana je, da vam pomaga najti srečo v življenju in verjame, da se ta že skriva v vas.

Ni komentarjev

Odgovori