Kaj pomeni biti pripravljen na resno zvezo?

Preden se lahko spustiš v resno ljubezensko razmerje, ki bo uspešno, moraš biti v dobrem odnosu sam s seboj – no pa saj o tem čivkajo že vrabci na strehi. Kaj pa vse ostalo, ki vpliva na iskanje partnerja?

Resna zveza? Je to tisto, kar si resnično želiš?

Večina samskih si želi odnosa z osebo, ki bi osamljene večere spremenila v preživljanje časa v dvojini. Kljub temu med mnogimi samskimi obstajajo določene prepreke, ki ljubezenski odnos ogrozijo že na samem začetku, še preden metuljčki v trebuhu uspejo vzleteti. Razlogi za to velikokrat izhajajo iz preteklih (slabih) izkušenj.

Najprej razčisti pri sebi!

Če si resne zveze ne želiš, potem je pošteno do sebe in drugih, da to poveš naglas in ne puščaš upanja, ki bo komu zlomilo srce. Če pa si med mnogimi, ki partnerja že nekaj časa neuspešno iščejo, je na mestu vprašanje ali si se na to pot sploh pripravljen/a podati? Kakšna misel, kakšni občutki se ti pojavijo ob misli na resno ljubezensko zvezo?

Najprej …

Ko enkrat razčistiš svoje notranje strahove, urediš misli, preteklost pustiš za seboj in nenazadnje poskrbiš za svoj izgled, zdravje in dobro življenjsko kondicijo, lahko narediš kljukico pri osnovni in najpomembnejši stvari, ki vpliva na to, kako uspešno bo tvoje iskanje partnerja.

Naslednji korak je razmišljanje o sebi v dvojini. Da bo slika o tebi v dvojini jasnejša si odgovori na naslednja vprašanja. Glede na odgovore, ti bi hitro jasno kje si in ali je res čas, da ‘jaz’ spremeniš v ‘midva’.

Najpomembnejša vprašanja, ki si jih postavi preden se odločiš za iskanje partnerja

 • Kakšna se ti zdi misel na to, da greš na zmenek z nekom, ki ga ne poznaš?

Te misel na to navdaja z upanjem, radovednostjo, entuziazmom ali se ti zdi to nekaj stresnega, nelagodnega morda celo depresivnega? Sooči se s svojimi mislimi in razmisli, kaj lahko narediš sam še preden se podaš v iskanje partnerja. Koga si želiš ob sebi? Kakšne lastnosti mora imeti? Je pomembno kakšne veroizpovedi je?

Le, če imaš jasno sliko o tem, kaj od partnerja pričakuješ se prvi zmenek lahko odvije tako dobro, da mu bo sledil drugi zmenek.

Odlična izhodiščna točka za to je spletni servis ona-on.com, kjer lahko še pred prvim pogovorom in mnogo pred prvim zmenkom določiš s kom se želiš spoznati. Najprej preko sporočil in nato v živo. Vse to omogočajo filtri, ki jih zelo enostavno naklikaš, algoritmi v ozadju pa nato prikažejo le osebe, ki potencialno ustrezajo tvojim zahtevam.

 • Kako pogosto se spomniš na bivšega / bivšo in kako pogosto ga / jo omenjaš v vsakdanjih pogovorih?

Nikoli? Odlično! Občasno? Hmmm, lahko pozabiš na preteklost? Pogost? Auč!

Če svoje prejšnje zveze še nisi predelal, bo težko dati priložnost novi ljubezni. Torej umiri se, morda preberi kakšno literaturo na to temo, pogovori se s prijatelji, ki jim zaupaš in ti lahko pomagajo preboleti preteklo ljubezen. Šele nato se podaj v iskanje novega partnerja.

 • Si pripravljen na kompromise in prilagajanje?

Vsako razmerje po določenem času preide iz faze slepe zaljubljenosti, ko sta nora drug na drugega v fazo, ko se začne tisti pravi maraton, pravo partnerstvo. Partnerja se vedno bolje poznata in tukaj je potrebno vedeti, kaj si pripravljen za partnerja narediti. V vsaki zvezi so potrebni kompromisi in prilagajanje, vprašanje je le do kje si pripravljen iti.

Super je, če se partnerja ujameta na vseh področjih, vendar je to prej redkost kot pravilo.  Razmisli o morebitnih situacijah, ki lahko pridejo med vaju in ali si se pri tem pripravljen prilagoditi partnerju. Morda je dobro izhodišče za razmišljanje o tem kakšna pretekla izkušnja, ki je zahtevala kompromis. Si ga uspel najti? Si se prilagodil?

In ne, s tem ne mislimo, da se je potrebno povsem podrediti pač pa le najti pot, ki ustreza obema.

 • Zakaj meniš, da nimaš partnerja?

So tvoji standardi previsoki? Kakšni so bili razlogi za pretekla prekinjena partnerstva? Si ne pustiš priti blizu? Se ne odpreš, ko te nekdo želi spoznati?

 • Si pripravljen/a uporabljati spletni servis za iskanje partnerja?

Iskanje partnerja s pomočjo spletnega servisa ona-on.com ti lahko precej olajša življenje. Predvsem pa ‘pohitri’ proces. Brez posebnega truda sistem sam izloči neustrezne kandidate. Ob prijavi namreč izpolniš vprašalnik, naklikaš zate ustrezne lastnosti in kriterije, ki jih iščeš, sistem pa ti na podlagi tvojih zahtev predlaga le najustreznejše kandidate. Torej, kaj še čakaš?

Biti v ljubečem partnerstvu je nekaj, kar bi moral izkusiti vsak. Pa vendar ni enostavno najti tistega oziroma tisto pravo. Če smo pripravljeni na resno zvezo je vse prej kot lahko vprašanje. Za pravi odgovor na to ključno vprašanje pa si lahko pomagamo še za odgovori na nekatera druga vprašanja:

 • Je za teboj že kakšna resna zveza ali se v to podajaš prvič?
 • Imaš stalno službo / redne dohodke?
 • Poznaš svoje prednosti in svoje slabosti?
 • Rad/a deliš?
 • Kako pogosto pričakuješ, da se bosta s partnerjev videvala?
 • Si želiš, da bi se po določenem času s partnerjem preselila skupaj?
 • Si pripravljen zaupati novemu partnerju?

Si želiš, da bi tudi zate posijalo sonce v ljubezni. Prijavi se na ona-on.com! Uspelo ti bo.

Srečno!

Tina je vodja promocije, spoznavnih dogodkov in novinarka na ona-on.com. Kadar se le da smuča, kolesari in uči otroke smučanja. Prima punca ;)

Ni komentarjev

Odgovori