Kaj pa tvoje novoletne zaobljube?

Je novoletne zaobljube res tako težko izpolniti?

Novoletne zaobljube se večkrat izkažejo za veliko zarečenega kruha, ki ga še prehitro pojemo. Si znamo postaviti realne cilje?

Po novoletnih praznikih (ko novoletne zaobljube postanejo realnost) se nas večina sprašuje, zakaj nam ne uspe držati obljub, ki smo jih dali samim sebi. Smo preleni?

Je to zato, ker ne bomo s tem prizadeli nikogar drugega razen sebe? Ravno tega bi se morali najbolj bati, kajti na prvem mestu mora biti naša sreča, pa bodo srečni tudi vsi ostali okoli nas, ki nam kaj pomenijo.

Motivirajmo se

Za vse mogoče obljube, kot tudi različne dosežke je ključna motivacija. Ta je na zelo visokem nivoju v določenem trenutku, še posebej takrat, ko pišemo seznam novoletnih zaobljub.

Žal pa ta “višek” pozitive v nas postopoma zvodeni in nenadoma se znajdemo v trenutku, ko nam je popolnoma vseeno za tistih nekaj kilogramov in vse ostalo kar je še nedolgo nazaj letelo na seznam.

Novoletne zaobljube

Če se človek zaradi določenih razlogov počuti manj samozavestno, bo precej težje uresničeval svoje zadane cilje. Enako velja v svetu samskih, kjer je samozavest ključnega pomena.

Če želimo pritegniti nekoga v svojo bližino in življenje, nam tega brez prave energije ne bo uspelo. Pri odstranjevanju motilcev samozavesti bo ključna prav motivacija in prav nič ne bo narobe, če si tudi sprožilce zanjo zapišemo na omenjen seznam.

Zdravo življenje

Ko rečemo zdravo življenje, imamo v mislih vedno zdravo prehrano in gibanje. Gre za nekaj skrajno preprostega, kar v naše življenje prinaša lahkotnost in dobro počutje. Ob tem se uravna tudi naša telesna teža, nenadoma imamo več energije, to pa opazi tudi nasprotni spol.

Novoletne zaobljube

Sploh ni nobene potrebe, da bi z novim letom brutalno shujšali, jedli samo prepečenec in pili vodo. Včasih je potrebno spremeniti le svoje prehranjevalne navade, ne izpuščati obrokov in segati po kvalitetni in sveži hrani. Če k temu dodamo dolge sproščujoče sprehode, morda celo tek ali telovadbo, bodo rezultati kmalu vidni tako navzven kot navznoter.

Izboljšajmo komunikacijo

V svetu samskih je že dolgo znano, da je za uspeh potrebna kvalitetna komunikacija. Še posebej v časih, ko se večinoma (vsaj v uvodu) spoznavamo preko spleta, je nivo le te zelo pomemben. Kratki pozdravi v stilu “Oj, kako si” in upanje, da se nekdo zaljubi v profilno fotografijo, ne bodo obrodili sadov.

Novoletne zaobljube

Če imamo občutek, da smo v tem delu spoznavanja slabši kot naj bi bili, je potrebno okoli tega kaj postoriti. Za začetek vsekakor izboljšati svoj besedni zaklad, kar z lahkoto naredimo z branjem knjig.

Če ob tem še razširimo nivo svoje razgledanosti in smo samozavestni glede tega, da se znamo pogovarjati o kar nekaj različnih temah, smo že bližje uspehu.

Umirimo duha

Z zavedanjem, da čas teče hitreje, kot bi si želeli, hitimo in delamo napake. Naj se nam v novem letu ne mudi več tako zelo. Umirimo duha, zazrimo se vase in se vprašajmo, česa si v resnici najbolj želimo. Tudi v duhu spoznavanja bodimo odprti, strpni in poslušajmo svoje občutke.

Skakanje iz razmerja v razmerje ne prinaša ne veselja in ne zadovoljstva. Morda tisto hipno, ki pa kaj kmalu zbledi in nas pošlje nazaj na začetek “igralne plošče”. Človek ne jezi se je zanimiva igra, ki nas marsikaj nauči. Če uživamo v metanju igralcev z igralne plošče, bomo dobili nazaj s točno enako mero in se vedno znova znašli na začetku.

Pa srečno, zdravo in ljubezni polno 2024!

Pisec, raziskovalec in ljubitelj vsega povezanega s spletom. Googlu pravim "stric", a me žal nima za nečaka :)

Ni komentarjev

Odgovori