Zakaj si še vedno samska?

Veliko dejavnikov vpliva na trenuten položaj in mnogo razlogov je seveda specifičnih za vsako dekle posebej. Edvard Kadič svetuje, kako samski stan spremeniti v vezanega.

Vir: Flickr

Vsakič, ko slišim to vprašanje, se malo zdrznem. Moje (moško) razmišljanje gre namreč v smer, da ni s tem, da je dekle samsko, prav nič narobe. Vseeno pa imam ta privilegij, da prav na področju urejanja odnosov med moškimi in ženskami, sodelujem z mnogo dekleti, ki niso ravno srečna ob tem dejstvu.

Odgovor na naslovno vprašanje je, seveda, vse prej kot preprost. Veliko dejavnikov vpliva na trenuten položaj in mnogo razlogov je seveda specifičnih za vsako dekle posebej. V nadaljevanju bom skušal našteti vsaj nekaj razlogov, z namenom, da bi rešila situacijo, če ti samski stan seveda ne ustreza.

Vir: Shutterstock
Vir: Shutterstock

Najprej je tukaj seveda vprašanje meril

Obstaja velika verjetnost, da so tvoja merila o moških nekoliko previsoka. Seveda je vprašanje meril zelo osebne narave.

A če lahko rečemo, da je nekakšen standardni kriterij o moških, da bi te spoštoval, zaslužil za preživetje in se primerno obnašal do tebe, govorimo o previsokih merilih takrat, ko k takšnim zahtevam dodamo še obvezen nov BMW v garaži, starost 45 let in brez otrok ter po možnosti brez resnih zvez v preteklosti.

Verjetno se z lahkoto strinjamo, da so našteti kriteriji res visoki že kar na prvo žogo. Vseeno se zamisli nad svojimi.

Moraš res vedno zmagati v vsakem prepiru?

Res nikoli nič ne pohvališ, te je nemogoče zadovoljiti in si ves čas negativno naravnana proti svetu? Seveda boš odgovorila, da ti pa že nisi takšna. Vseeno pa ni tako malo deklet, ki v zveze vstopajo z nekakšno idejo princeske na zrnu graha. Nič ni dovolj dobro zanje.

Koliko časa bo kdo na takšen način zdržal v tvoji družbi? Sprosti se! Ne išči ves čas samo takšnih fantov, ki ti jih bodo prav vse zavidale. Prav tako tudi ne zganjaj cirkusa za prav vsako “napačno” besedo, ki jo izreče.

Poslušati in slišati ni eno in isto.

Kaj pa poslušanje?

Poslušati in slišati ni eno in isto. To sicer velja za oba spola, a tokrat govorimo samo o dekletih. Večina nas je slabih poslušalcev. Res poslušati pomeni nameniti vso svojo pozornost sogovorniku.

Zanimivo, da pri poslušanju sploh ne gre toliko za to, kaj boš v resnici slišala, temveč predvsem za to, kaj boš dejansko sprejela med vsemi informacijami, ki od sogovornika pridejo do tebe. Bodi pozorna tudi na govorico telesa, barvo glasu, stik z očmi, ob vsem tem ne pozabi na vse tisto, kar dejansko sploh ni izrečeno.

Vir: Flickr
Vir: Flickr

Si urejena, skrbiš zase in svoj videz?

Moškim to veliko pomeni. Ne govorim o tem, da moraš biti vedno oblečena po zadnji modi, uporabljati najdražje kreme in oblačila najdražjih blagovnih znamk ter ves čas viseti pri frizerju.

A če hodiš naokoli neurejena in se sklicuješ zgolj na naravo in naravno lepoto, to nam moškim danes preprosto ni več dovolj. Zelo hitro se namreč poraja dvom o tvoji sposobnosti, poskrbeti tako za svojega moškega, kot, ne nazadnje, za svojo družino.

Imaš v mislih ves čas samo svojega bivšega?

Razumi, da je bivši … bivši. Če boš ves čas čakala ali pa sanjarila o tem, da se nekoč vrne, se ne boš družila z drugimi. A težava je še večja. Tudi če se boš družila z drugimi, jih boš dojemala kot nekakšno vmesno postajo do končnega cilja, nazaj v objem svojega bivšega.

Greš prehitro v posteljo z njim?

To, da si moški želi spati s tabo, je lepo. Vseeno pa se ne čudi preveč, če bosta spala že po prvem skupnem večeru in te naslednji dan ne bo več poklical. Moški je lovec in če ne dobi takoj celotnega ulova, bo lahko lovil dlje.

Prvi večer mu daj poljub ali dva, da bo motiviran za naprej. Še posebej pa si ne dovoli, da bi se tvoj moški začel spraševati, ali je to tvoja stalna praksa, da spiš z vsakim, s katerim greš enkrat ven. Takšna dekleta moškim praviloma niso všeč za kaj več, kot trikrat za v posteljo. Prvič, zadnjič in nikoli več.

Vir: Shutterstock
Vir: Shutterstock

Kako pa kaj sprejemaš komplimente?

Zavračanje komplimentov mogoče res deluje kot znak skromne in prijetne osebe, še posebej v Sloveniji. Vseeno velja, da vztrajno zavračanje komplimentov in zanikanje pohvale na svoj račun, dolgoročno deluje odbijajoče.

Moški svoji izbranki rad pove, da mu je všeč in da ga privlači. Si lahko predstavljaš, da bi ti moški vsakič, ko bi mu ti povedala, kako všeč ti je, odvrnil: “Ah daj no nehaj, imam vsaj 5 kg preveč. Takšen ti pa res ne morem biti všeč!” Enkrat, dvakrat, bi še šlo. Na daljši rok pa težko, kajne?

Si sploh želiš resnega razmerja?

Mogoče si samska zato, ker si želiš biti samska. Nič ni narobe s tem. Nič ni narobe s tem, da greš s prijateljicami (ali prijatelji) ven in si naslednji dan brez obveznosti. Če si ne želiš biti vezana, si pač ne želiš biti vezana.

Biti samska še ne pomeni, biti tudi osamljena. Če se sprašuješ, zakaj si samska, ob tem pa npr. ne vračaš klicev fantom, ki te želijo povabiti ven za zmenek ali pa hodiš vsak vikend ven na zabave, si mogoče (za zdaj) preprosto še ne želiš resne veze.

Običajno za tvojo samskost niso v celoti krive okoliščine, temveč se glavni vzrok skriva v tebi.

Naj ob bok zgornjemu razmišljanju, za konec, zapišem še sledeče. Karkoli je že razlog, da si samska, to nima kaj dosti zveze z okoliščinami, temveč je glavnina vzrokov v tebi sami. Tvoja naravnanost, prepričanja o moških, pomen, ki ga pripisuješ posameznim dejanjem in podobno, so dejavniki, ki narekujejo tvojo igro in konec koncev, tvoje stanje glede odnosov s partnerji.

Dobra novica pri vsem tem je, da lahko v življenju spremeniš prav vse. Tudi tvoj samski stan v vezanega. Če si to seveda sploh želiš.

Srečno!

Ni komentarjev

Odgovori