Zakaj je nehala odpisovati?

Nejc Svete razkriva 3 najpogostejše napake, ki jih počnejo fantje, ko si dopisujejo s puncami in razkriva nasvete, kako se s tem soočiti.

Evo, ena pogosta tema se je pojavila v mojem nabiralniku, pa sklepam, da bo zanimala tudi tebe. Spoznaš eno punco, se z njo pogovarjaš in potem kar naenkrat neha odpisovati. V angleščini bi temu rekli “ghosting”. Poznaš situacijo? No, danes bi se rad malo razpisal o tem. 

Začel bom s tem: Če se je punca nehala pogovarjat s tabo, potem to pomeni, da si se dejansko enkrat ZAČEL pogovarjat z njo. To je uspeh! Bravo! Že do te točke si naredil več kot večina fantov.

Skratka, to da si se sploh začel pogovarjati s simpatijo pomeni, da si že na super poti. Nič zato, če ti je ena punca nehala odpisovati, bova že našla drugo, ki bo 10x boljša. 😉 Ampak, dajva se pogovoriti malo o 3 najbolj pogostih napakah, ki lahko vodijo do te situacije. 

Napaka #1: Preveč ovinkariš.

To je dejansko najbolj pogosta napaka. Enostavno predolgo čakaš na naslednji korak. Punce hočejo imeti ob sebi fanta, ki ve, kaj hoče.

Če predolgo čakaš, potem komuniciraš čisto nasprotje. Tvoja naloga je, da konstantno premikaš meje vajinega odnosa. Če tega ne boš naredil, bo to naredil nekdo drug… V tem času, ko malo klepetata, jo je že kak drug fant povabil na pijačo in s tem pokazal veliko več interesa.

Skratka, naslednjič, ko se boš pogovarjal s punco, se poskusi držati tega pravila: V 5ih sporočilih jo povabi na pijačo. To pomeni, da mora tvoje 5. zaporedno sporočilo vključevati povabilo na zmenek. To pravilo te bo prisililo, da enostavno ne boš več čakal predolgo.

Če reče ne, ali pa ne še, je to čisto O.K.! Ti si že pokazal, da veš, kaj hočeš v življenju, da počneš stvari, ki so ti všeč in če te pri prvem povabilu zavrne, to ni konec sveta! Potem pač nadaljuješ pogovor, kot da se ni nič zgodilo in jo čez dan ali dva spet povabiš na pijačo. 

Recimo en moj primer pogovora z novo punco: 

Vidiš, kako zgleda pogovor? Uvod, ki povleče na temo, o kateri sta se že pogovarjala in potem ‘Straight-to-the-point’. Nič ovinkarjenja pa nobene panike, če reče ne. Poglej, tudi meni je v tem primeru dejansko rekla “ne še”. Nič zato, sem ji spet pisal malo kasneje. 🙂

Napaka #2: Da si dolgočasen.

Če sprašuješ neke generične stvari, o katerih se nihče noče pogovarjati … Potem boš izpadel mega dolgočasen. Malo se je treba potruditi in začeti temo z nečim več, kot samo “Živjo”.

Vedno se poskusi navezati na nek detajl. Ali pa na temo, o kateri sta se že pogovarjala ali pa najdi nekaj v njenih fotkah / življenju. Zate imam primer tega, kako izgleda inbox od privlačne punce, ki ima veliko opcij:

Glej to … vsa ta sporočila v ISTEM TEDNU. Pa samo na enem profilu, veš koliko takšnih sporočil se nabere v enem mesecu, letu? Saj vem, da nočeš biti isti kot 100.000 drugih fantov.

Zato pa moraš biti pozoren na detajle in biti malo kreativen pri uvodnem sporočilu. Ampak spet, nobenega kompliciranja. Če rabiš več kot 1 minuto, da poiščeš neko temo, potem se že preveč trudiš. Na hitro čez fotke, ali pa čez spomin, o čem sta se pogovarjala in se naveži na eno zanimivo temo. No in takoj, ko dobiš pozitiven odgovor od nje = glej točko 1. 🙂

Napaka #3: “A rada f**** k****?”

Ne morem verjeti, koliko fantom je to normalen pristop. Daj si prosim predstavljaj, da naslednji dan po tem, ko pošlješ tako sporočilo, se točno ta punca zaposli v isti firmi na istem oddelku, kot si ti. Tvoja nova sodelavka, ki bo s tabo delala še leta, prva stvar, ki si ji napisal pa je: “A rada f**** k****?”.

Kako se boš počutil? Verjetno ne posebno dobro. Zato nobenih takih sporočil (ali pa slik). Definitivno ne na začetku pogovora. Vroči pogovori oz. “sexting” imajo svoje mesto, ampak v čisto drugi fazi odnosa in na precej bolj drugačen način.

>>> popolnorazmerje.si

Nejc Svete je mednarodni strokovnjak ustvarjanja odnosov, ki se že 10 let ukvarja z izboljševanjem odnosov. Pomagal je že na stotine fantom, kliente pa ima po celem svetu - od Amerike, Anglije, Španije pa vse do Filipinov in Malezije.

Ni komentarjev

Odgovori