Vir: Shutterstock

Proces zapeljevanja deklet, od prvega stika z očmi do zaključka, lahko zapišemo v zaporedje:

  1. prvi stik,
  2. pogovor,
  3. dotikanje,
  4. zaključek.

Vsako preskakovanje omenjenega zaporedja, predstavlja veliko tveganje za fanta v smislu, da ga bo dekle razumelo kot vsiljivega, arogantnega, lahko celo nasilnega.

Vir: Shutterstock
Vir: Shutterstock

Dotikanje je torej sestavni del izgradnje kakovostnega odnosa z dekletom. Če se dekle (še) ne počuti dovolj sproščeno ali pa ji nismo privlačni, se bo dotikom z nami izogibala. Za razliko od fantov, so pri dekletih dotiki le redko stvar naključja.

Poseben izziv običajno predstavlja prvi dotik med fantom in dekletom

Fantje s prvim dotikom namreč pogosto čakajo predolgo. Kruto spoznanje je, da dlje boste čakali, manj verjetno boste v dekletu sprožili spolno napetost (privlačnost). Glede na izkušnje lahko zelo suvereno zapišem, da je prav odlašanje s prvim dotikom eden od pomembnejših razlogov, da fantje ne končajo med ljubimci, temveč med prijatelji svoje izbranke.

Vir: Shutterstock
Vir: Shutterstock

Vse skupaj pa ima tudi precej fizično naravo. Med dotikanjem se v obtok telesa namreč sprožajo različni hormoni. Za našo tematiko je v tem smislu še posebej pomemben hormon oksitocin, ki se posebej aktivno sproža prav ob dotikih. Imenujemo ga tudi hormon ljubezni, saj krepi občutja sprejetosti, sproščenosti in zaupanja. Nobeno naključje ni, da nam vsem masaže tudi zato tako godijo.

Zelo pomembno je, da se začnemo dotikati čim prej

Vendar taktno! Rokujmo se že ob prvem stiku, med pogovorom izkoristimo priložnost za “daj mi 5-ko”, ob kakšni šali se dotaknimo zunanje strani roke med komolcem in ramo ipd.

V procesu zapeljevanja je posebej pomembno biti pozoren, da fant ne začne odnosa kot prijatelj, temveč kot ljubimec. Če dekle izjavi, da je ona s fanti najprej prijateljica, potem pa že vidi, kako se stvari razvijajo, vas ne nehote zavaja. Kar v resnici želi povedati je, da si najprej želi zaupanja, kasneje bosta pa že videla, kaj in kako. To pa je seveda bistvena razlika.

Kako premagati strah?

Še nekaj nasvetov, kako čim uspešneje premagati strah pred prvim dotikom:

  • Ne pretiravajte z dotikanjem. Dotaknite se jo po ramenu ali na zunanji strani roke, med komolcem in ramenom. Dotaknite se je na sredini hrbta kot npr. pomoč pri hoji skozi gnečo ipd. Nikakor se dekle ne sme počutiti kot nekakšen objekt, ki se ga dotikate brez občutka. Bodite nežni in taktni, izogibajte pa se delom, ki so v bližini intimnih delov telesa, npr. vrat ali boki.
Vir: Shutterstock
Vir: Shutterstock
  • Ne pritegnite preveč pozornosti na dotikanje kot takšno. Ne glejte svoje roke, ko se dotikate dekleta in ne delajte velike zgodbe iz vsakega dotika. Dotiku mora slediti govorjenje na takšen način, da dotik izpade popolnoma naravno. Če dotiku ne bo sledilo govorjenje, boste izpadli „čudni“.
  • Dotik naj ne bo predolg. Prvi dotiki naj bodo kratki, trajajo naj največ sekundo ali dve. Če jo boste npr. držali predolgo za roko, bo ob vajinem prvem stiku naravno želela svojo roko nekako izvleči iz vaše. Ne bo se počutila prijetno in vajin nadaljnji stik bo tako dobil temen madež čisto po nepotrebnem.
  • Z dotikom lahko tudi poudarite svoje besede in tako okrepite vajin stik medtem, ko se oba smejita. To vam lahko pride še posebej prav v lokalih, na zabavah, oziroma v družbi.

Dotik je torej zelo pomemben. Z njegovo pomočjo vzpostavljamo občutja bližine, zaupanja in sproščenosti.

Prav posebno pozornost pa velja nameniti prvemu dotiku. Do njega mora priti čim prej, trajati mora kratko in biti mora blag oz. takten.

Srečno!

Vodilni slovenski strokovnjak za komunikacijo in osebnostni razvoj. Avtor knjig: Zapeljevanje - priročnik za moške, Govorica telesa.

2 Komentarji

Odgovori