UTRINEK in FOTOGALERIJA: Gorska noč – Pohod z baklami

Na obrazih udeležencev smo opazili veliko radovednosti. Le kako bo potekal večer? Kdo, Kje, kako, ...

Naše druženje se je pričelo še preden je sonce začelo zahajati, okoli 17h. Zbrali smo se na spodnji postaji Kabinske žičnice Krvavec. Na obrazih udeležencev smo opazili veliko radovednosti. Le kako bo potekal večer? Kdo bo moj sogovornik v kabinski žičnici (pot z gondolo traja 12 minut)? Kakšne bodo bakle? Bo večerja dobra? Bomo kaj plesali?

Postopoma je prav vsak dobil odgovore na svoja vprašanja in zagotavljamo vam, da nihče ni odšel razočaran.

Kljub temu, da se je nižala temperatura s tem, ko je zahajalo sonce in zaradi višinske razlike (povzpeli smo se za kakšnih 1.000 m) smo poskrbeli za toplino v srcu in za miganje naših okončin.

Odhod proti vrhu …

Udeleženci, ki so polni pričakovanja čakali na odhod, so najprej izžrebali svojo številko skupine, s katero so se povzpeli na zgornjo postajo kabinske žičnice. Vsaka skupina je štela 5 – 6 udeležencev. Za popotnico smo vsem v gondolo dali še nalogo, ki je bila ravno prav zabavna, da se je lahko prav vsak sprostil in začel svoj odličen večer.

Sledil je izstop iz gondole in srečanje z dvema dodatnima vodnikoma, ki sta skrbela za varen pohod po planini.

Še preden smo med pohodnike razdelili bakle, smo se med seboj spoznali – tokrat prav vsi, ne le tisti, s katerimi smo delili kabinsko žičnico. Kratek stisk roke in nekaj uvodnih besed je bilo ravno prav, da je izginila še zadnja trema, druženje pa je bilo zato toliko prijetneje.

Tik preden je zašlo sonce, smo se podali na slabo uro dolgo pot (razmeroma nezahteven vzpon po planini Krvavec). Ko smo dosegli cilj – plažo Krvavca pri hotelu – nas je tema že dodobra ovila v svoje čarobno in romantično vzdušje.

Druženje na toplem

‘Zasadili’ smo bakle in se hitro odpravili v notranje, toplejše prostore, kjer nas je že čakala večerja in glasbena skupina Ansambel Meh.

V tem trenutku je bila največja dilema ali gremo najprej odplesati ali na slastno večerjo. Za kratek čas je pretehtala odločitev o plesu. Da pa se hrana vseeno ne bi preveč ohladila, smo si le privoščili okusno gorsko večerjo in s plesom nadaljevali kmalu po kratkem počitku. Večer smo uradno zaključili ob 21h, ko smo vse pohodnike (oziroma plesalce) varno pospremili v dolino. Vemo pa, da se za veliko udeležencev večer takrat ni zaključil, saj se je šušljalo, da se gredo še malo podružiti v bližnji lokal.

Ni lepšega, kot nasmejani obrazi udeležencev ter zadovoljstvo v očeh.

Čeprav nas tokrat ni bilo tako veliko, kot navadno na Gorskem dnevu, smo se hitro ujeli in imeli odlično!

Naš zaključek: Odlična družba, odlični plesalci, super sogovorniki, veliko smeha in dobre volje, … Hvala vsem, ki ste bili z nami in se vidimo kmalu. Preverite, kaj pripravljamo v naslednjih tednih …

Mnenja udeležencev:

Meni je bilo zelo všeč. Prehitro je minilo srečanje. Smo se nekateri kar lepo pogovarjali, plesali, zabavali. V glavnem prehitro je bilo treba v dolino. (~ Aleš)

Meni je bila   Gorska noč zelo všeč, ker sem tak dogodek doživela prvič.  Vse naokoli jesenske barve,  sončni zahod, razgled, mešana družba, seveda posebej svoj čar pa so naredile bakle, dovolj romantike. Večerja v redu, glasba s pevko tudi zabavno, kratek oddih na ležalnikih s pogledom na zvezde.  Dobra organizacija, tudi za nazaj v dolino.

Če smem priporočati, da organizirate plesni tečaj  in  zadržane fante malo bolj animirate (za pogum). 

Tokrat sem se prijavila,  da nisem  samevala doma in ni mi žal. Hvala in veliko uspeha za naprej! ( ~ Ida)

Ja, bilo je fajn organizacija dobra, glasba v redu. Vse skupaj pa je prehitro minilo. (~ Janez)

Oglej si fotogalerijo

Ni komentarjev

Odgovori