FOTO: Pomladno potepanje ob obali med ljubitelji sonca

Sončno soboto smo ljubitelji sonca in morskega zraka izkoristili za pomladno potepanje ob obali.

V soboto, 14.4.2018, smo se zbrali ljubitelji narave, morja, tradicije in pohodništva. Ker je bilo čudovito jutro, smo se vsi potniki iz Ljubljane zbrali dobrovoljni in polni pričakovanj novega dne.

Pred odhodom so že stekli prvi pogovori in navdušenja nad čudovitim vremenom ni manjkalo. Prijetni pogovori so potekali ves čas vožnje in nekateri udeleženci so dodobra izkoristili nekoliko daljšo vožnjo.

Preizkusi ona-on.com brezplačno!

Kljub nekaj zastojem na cesti, smo prišli v Piran bolj prej, kot smo predvidevali. Zgodnji prihod nam je omogočil, da smo se za začetek lahko povzpeli na piransko obzidje in bili priča čudovitemu razgledu. Potem smo se spustili peš po ozkih ulicah, vmes izvedeli posebnosti načina življenja v Piranu in prijetno klepetali. Animatorja, ki sva hodila en spredaj in en zadaj, sva bila zelo vesela živahnih pogovorov in smeha med udeleženci.

Pomorski muzej Piran navdušil moško populacijo

Po prihodu v center Pirana smo se najprej podali v Pomorski muzej, ki se nahaja v čudoviti klasicistični palači Gabrielli-De Castro, neposredno ob morju. Prijazno so nas sprejeli in popeljali po izredno zanimivi zbirki.

Kustos je poleg predstavitve muzeja zelo veliko povedal tudi o drugih zgodovinskih dejstvih Pirana in njegove okolice. Zanimivi predmeti in predstavljene zgodbe so navdušile predvsem moške, ki so zastavljali veliko vprašanj. Dame pa so se predvsem prepustile prijetnemu vzdušju, čudovitemu ambientu in šepetajočim pogovorom o zbirkah in še čem.

Ob dejstvu, da nas je čakalo še kar nekaj programa, smo morali naposled z ogledom le zaključiti. Sledil je čas za kavo, malico ali sladoled v lokalu blizu parka, s pogledom na priveze čolnov. Čas za odmor je bil odlična priložnost za navezovanje stikov, spoznavanje in premagovanje še zadnje treme.

spoznavni-dogodki-za-samske-izlet-piran-ona-on-zmenki (16)

Po okrepčilu so se udeleženci razdelili na dve skupini. Dodeljene so jim bile naloge. Namen nalog je bil sodelovanje, povezovanje in seveda še bolj pristno spoznavanje. Večina udeležencev je odmor in potem animirano druženje dodobra izkoristila, nekateri pa so za popolno vključitev potrebovali več časa. Med reševanjem nalog smo si ogledali celotni Piran.

Ob koncu ogleda smo v morje izpustili še papirnate ladjice, ki sta jih skupini naredili v sklopu nalog. Ob spustu lepo izdelanih in okrašenih ladjic v morje, smo drug drugemu zaželeli veliko novih poznanstev in čudovitih doživetij.

Druženje ob čudovitih razgledih in hitra hoja do Fiese

Čudovit dan in prijetno druženje nas je tako pritegnilo, da smo Piran zapuščali počasi in kar malo zasanjano. Ker smo že malo zamujali na naslednji ogled, smo bili pred dejstvom ali gremo do avtobusa po krajši poti ali po daljši, a potem hitrega koraka.

spoznavni-dogodki-za-samske-izlet-piran-ona-on-zmenki (19)

V en glas se je skupina strinjala, da bomo pospešili korak in da gremo po poti do Fiese in potem nazaj do obzidja nad mestom, kjer nas je čakal avtobus. Hitrejši korak nekaterim sprva kar ni stekel, saj so bili razgledi res čudoviti in druženje nadvse prijetno.

Po promenadi je tako nastala dolga »kača«. Ob spodbujanju drug drugega in šalah pa so vsi pohodniki prestavili v višjo prestavo in ko smo prišli na cilj, smo bili vsi navdušeni.  Medtem ko smo čakali na avtobus, pa sta si obe skupini odprli zasluženo nagrado –  penino Frangež. Malo smo se osvežili, potem pa pot nadaljevali po programu.

Sečoveljske soline – pridih tradicije in neokrnjene narave

Pohodniška nota tega dne se je nadaljevala na Sečoveljskih solinah. Pot po lepo urejeni stezi med solnimi bazeni in tipičnimi solinarskimi hišicami v neokrnjeni naravi, je v vseh vzbudila prijeten pomirjujoč občutek.

spoznavni-dogodki-za-samske-izlet-piran-ona-on-zmenki (23)

Videti je bilo, da smo se vsi predali vonju po soli, čas med vodenimi točkami parka, pa je bil še posebej primeren za pogovore in nadaljnja spoznavanja. Tudi tu je bilo vodenje nadvse zanimivo in sam ogled je trajal dlje od predvidenega.

Kljub temu smo si vzeli čas za pokušino slane čokolade in ogled trgovinice z izdelki. Po nakupih smo se vrnili k avtobusu in lačni komaj čakali na prihod na turistično kmetijo Tonin.

Vzpon med idiličnimi istrskimi vasicami in čudovit zaključek

Po ogledu Sečoveljskih solin smo se odpeljali po dolini reke Dragonje in se povzpeli po idilični istrski pokrajini med tipičnimi vasicami in nasadi oljk s čudovitimi pogledi na dolino. Po prihodu na zelo lepo urejeno turistično kmetijo Tonin smo se predali njihovi pristni domači kulinariki in  spoznali način življenja domačinov nekoč in danes.

spoznavni-dogodki-za-samske-izlet-piran-ona-on-zmenki (40)

Poleg poznega kosila, smo lahko preizkusili tudi domače olivno olje. Ob tem smo izvedeli nekaj trikov, kako prepoznati zares dobro olivno olje. Ker ima kmetija čudovit vrt, smo dan zaključili z druženjem na romantičnih klopcah in plesu. Tisti, ki so najbolj sodelovali in plesali, so osvojili tudi nagrade. Vsi plesalci so prejeli razglednice, štirje najboljši pa celo butično doživetje Dolenjske.

Morali smo se podati proti domu, a ostal nam je še čas na avtobusu. Med vožnjo sem tako spodbudila vse, da izkoristijo vožnjo za zaključek prijetnega druženja in da si simpatije izmenjajo kontaktne podatke. Vem, da smo ustvarili nekaj novih prijateljstev, čas pa bo pokazal, če se bodo iskrice razvile tudi v kaj več.

Preizkusi ona-on.com brezplačno!

Vesela sem, da sva bila z partnerjem Matejem lahko priča tako lepemu dnevu in vodila tako čudovito skupino ljudi. Res smo se imeli lepo in upam, da bo kmalu spet tako.

Hvala vsem udeležencem, ki ste z nami ustvarili prijetno ozračje. Veseli bomo tvojega mnenja o dogodku – zapiši ga kar pod komentarje.

Vsem, ki še razmišljate o udeležbi na podobnem dogodku, pa sporočamo: Pridite in preverite, kako sproščeno in prijetno vzdušje pričaramo na dogodkih in izletih! 😉

Si zamudil/a izlet v Piran? Potem ne smeš manjkati na naslednjem ona-on spoznavnem dogodku. Preveri tukaj!

Sem mama dveh razigranih malčkov in partnerka čudovitemu moškemu, ki sem ga spoznala na portalu ona-on.com. Sem neumorna ljubiteljica narave, lepot in tradicije Slovenije, obožujem sladice in na sploh kulinariko. Za sprostitev rada vrtnarim in sem v krogu družine. Ob romantičnih filmih pa vedno potočim kakšno solzico. Zelo rada organiziram izlete in druženja tako za družino in seveda za poslovne namene (Vesela doživetja - www.veseladozivetja.si).

Ni komentarjev

Odgovori