Rok Ferengja, karizmatičen, uglajen, glamurozen, šarmanten pevec, je v svoji glasbeni karieri nanizal številne uspešnice kot so Jagode in čokolada, Nika, Ostani še minuto … Tokrat pa je pred njim čisto nov izziv, odprl je namreč hotel na Madagaskarju. Kako in zakaj nam je zaupal v intervjuju, kjer med drugim pove, da je njegov zelo dober prijatelj našel ljubezen svojega življenja na ona-on.com.

Rok, pripravljate se na odprtje svoje hotela na Madagaskarju. Zakaj ravno tam? Od kod ideja?

“Hotel je že odprt. Hmm, ideja … Splet okoliščin. Moj brat tam živi že 25 let. Ponudila se nama je priložnost in odločitev je bila jasna.”

Ste si od vedno želeli v hotelirske vode?

“Kaj pa vem … Turizem po svetu je v velikem porastu, še posebej take, še neokrnjene dežele, kjer je še vse bolj nerazvito, po drugi strani pa so tam same multinacionalne družbe, kjer imajo proizvodnjo. V življenju si vedno dajem izzive, ki pa so seveda realni.”

Kaj vam je najbolj všeč na Madagaskarju?

“Kar veliko stvari mi je tam všeč. Tam je tako razvita makroekonomija, vsi delajo, iz vsega naredijo posel, ampak v drugačni obliki kot pri nas. Za njih je pomembno, da imajo za hrano in pijačo. Moram poudariti, da so zelo bogati, duševno in moralno. Vsi držijo skupaj, še posebej pa družina.

Bom dal en primer: Ustavil sem se na tržnici in sem vprašal, koliko stane krokodilja denarnica. Prodajalec je rekel 10 EUR. Imel jih je 10. Se pravi 100 EUR, pa kakšen popust in bi po evropsko prišel na 90 ali 80 EUR za vseh 10 denarnic. Ampak, pusti se presenetiti. On je rekel 140 EUR in sva šla skupaj čez matematiko. Na koncu mi je razložil: ‘Če ti jaz zdaj vse prodam, kaj bom pa delal? Moram iti domov, uloviti krokodilčke … in bom čez 3 ali 4 dni spet nazaj na ‘štantu”.

Njim ni pomemben tako denar, kot samo dogajanje. Všeč mi je tudi raznolikost pokrajine. Na eni strani ceste, riževa polja, na drugi strani pa hude stavbe, civilizacija. Cesta pa kakor kje, nekje asvalt, nekje makedam.”

Kaj pa glasbena kariera? Bo v prvem ali drugem planu?

“A, to pa ne. Kakšno vprašanje? Ha ha, glasba je moja velika ljubezen (in je ne zamenjam za nič na svetu, je prva in edina), to se ne da opisati z besedami, raje zapojem, tako pokažem in to moja publika tudi ve in čutimo skupaj, delamo čudeže, ko smo skupaj, ta pretok energije … Ostalo pa so izzivi, ki jih sprejmeš ali opustiš.”

Na valentinovo z Big Bandom pripravljate koncert v SiTi Teatru. Ali sicer praznujete ta ‘praznik’?

“Ja, res je. Že kar nekaj časa nazaj je bil ta koncert, ki ga imam z Big Bandom na RTV SLO, razprodan, koncert pa je 14.2.2020. Žal je povpraševanje tako veliko in mi je hudo, ker se vstopnic ne da več dobiti. Ko nastopaš z orkestrom, je druga sfera koncerta. Drugi aranžmaji … Ljudje te pridejo poslušati. Orkester je takrat del tebe. In skupaj smo kot eno. Še posebej, če je dirigent Tadej Tomšič. In taka zasedba na odru zahteva ogromno vloženega dela, da je potem vse tako kot mora biti. Svojo publiko zelo spoštujem in cenim, polovičarstva jim ne dam, ker ga ne znam.

Praznik Valentinovo … Kaj je to? Valentinovo lahko imaš tudi 24-ga februarja ali 6-tega novembra … Osebno sem raje bolj intimen brez pritiska nekega datuma in da je spontano, ne glede na datum. Valentinovo lahko imamo vsak dan, če si to znamo narediti in pričarati. Vse kar rabimo je iskrena ljubezen.”

Kaj je vaša prva asociacija na ljubezen?

“Čustva, toplota, metuljčki, kemija, strast … Drugače je pa več vrst ljubezni. Ljubezen do žene ali otrok ali pa ljubezen do živali ali rož ali ljubezen do raznih hobijev.”

V zvezi ste že več kot dvajset let. V javnosti se z partnerko Aliso ne izpostavljata. V čem je bistvo trdnega odnosa?

“Ja, res je. Imava dolgo skupno kilometrino. Ona pravi, da je to moj poklic in da to ni njen. Me podpira in sva kot ona reče ‘dream team’. Ona je del mene in jaz sem del nje. En drugega dopolnjujeva in izpopolnjujeva. Brez nje bi mi bilo težko doseči vse te cukhe, saj veste, kakšen je pregovor: ‘Za uspešnim moškim, stoji …’

Najino bistvo je zaupanje. V vseh teh letih skupnega življenja se naučiš marsikaj. Moraš znati prisluhniti, popustiti, moraš pustiti partnerju tudi svoj osebni prostor … Ko ugotoviš, da se je brez veze kregati, mislim, da je to zmaga. Veza je dialog in ne monolog. Ni prostora za ego … Midva se že tako dobro poznava, da dostikrat ne rabiva sploh besed, ampak vidiš pogled … in vse veš … Uff, lahko bi cel roman napisal … ha ha. 😊”

Kaj je najbolj romantična stvar, ki ste jo naredili za svojo drago?

“Moja draga je tako skromna, po drugi strani pa neizmerno in nesramno bogata, da njej materialne stvari ne pomenijo nič, če ona ni srečna. Ona ima najraje kakšno razvajanje v smislu kavice in zajtrka v postelji, raznih zasebnih izletov, je zelo energična in polna življenja, je tudi zelo za norčije … Seveda, pa sem jo že parkrat spravil v jok, pa moram priznati, da nisem hotel. Ganil sem jo z presenečenjem, kakšno presenečenje je to bila, pa naj ostane najina skrivnost.”

Internet je danes ves čas z nami – v žepu na mobilnem telefonu. Ali veste, da se že blizu 50% Slovencev danes spozna prek spleta?

“Joj, tega pa res ne vem, da se je takšen procent ljudi spoznal preko spleta. Vem, da so razne aplikacije, skratka splet v vseh oblikah. Pa, če sem iskren, je to lepo, zakaj pa ne. Naj se ljudje najdejo, naj se zaljubijo, naj se ljubijo, naj raziskujejo. Ko je ljubezen pod vprašajem, kdo nam lahko govori kje, kdo, kdaj, na kakšen način se lahko spoznamo in kje je meja.”

Ona-on.com največji slovenski spoznavni portal za samske, z več kot 29.000 pari in več kot 80.000 aktivnimi uporabniki, vsak dan ustvari najmanj dva nova para! Se vam zdi to presenetljivo?

“Sem vesel, da se tako najdejo ljudje. Naj se imajo samo radi in naj se spoštujejo. Presenečen? Pa to je vseeno, važno, da se ljudje najdejo, zaljubijo … in da niso osamljeni.”

Poznate kakšen par, ki se je spoznal prek spleta, ona-on.com?

“Da, moj zelo, ampak zelo dober osebni prijatelj. In sem ga podpiral pri temu. Malo bolj je bil sramežljiv … ampak s to žensko je še danes in sem prepričan, da bosta še dolgo.”

Kaj bi sporočili vsem samskim uporabnikom ona-on.com, ki ljubezen svojega življenja še iščejo?

“Za vsakega nekje raste ena rožica. Ena in edina. Ne bojte se, odprite srce, ne delajte si nekih slik, predsodkov, prepustite se spletu in čustvom. Naj vas valovi in strasti popeljejo tja, kjer si vsi želimo biti. Ljubiti in biti ljubljeni.”

Eva je po izobrazbi diplomirana novinarka (kmalu magistrica novinarskih študij), znana po tem, da vprašanja za ona-on postavi tako, da se ob tem vsak počuti prijetno. Sicer pa se ukvarja s TV vodenjem in z vlogerstvom. Na YouTube kanalu, pod imenom Evina lepotilnica, s sledilci deli nasvete o lepoti in modi. Najdeš jo tu: https://www.youtube.com/c/EvaCentrih

Ni komentarjev

Odgovori