Ljubezen se ne zgodi kar sama po sebi

Verjamete v ljubezen na prvi pogled? Saj verjetno poznate tisto šalo, ki pravi, če ne verjamete v ljubezen na prvi pogled, potem poglejte še enkrat, kajne?

Vir: Shutterstock

Velike ljubezni se večinoma ne zgodijo kar same od sebe. Niti vam takšna ljubezen ne pade po nesreči v naročje, niti ne vstopi v vaše življenje zato, ker bi si vi to zaslužili bolj ali manj kot kdo drug.

Vir: Flickr
Vir: Flickr

Dejstvo je, da ljubezen potrka na velika vrata in vstopi v življenja tistih, ki so jo pripravljeni sprejeti. Tako kot v veliki večini uspešni zgodb v življenju, gre tudi tukaj za nekakšno obliko vzajemnosti.

Vsakdo, ki je v svoje življenje pritegnil zase popolnega partnerja in doživel obilje ljubezni v svojem razmerju, je to dosegel vsaj zaradi dveh razlogov:

  • bil je pripravljen na ljubezen, ki jo je pred tem tako iskal,
  • bil je pripravljen na prevetritev svojih prepričanj, obnašanja in občutij, ki so ga (jo) zadrževale stran od tako iskane ljubezni.

Ideja, da smo ločeni od ljubezni, večini med nami ni posebej tuja. Lepo jo lahko opazimo skozi razmišljanja o tem, da nismo dovolj dobri. Skozi razmišljanja in občutke o tem, da so sanjske ljubezni rezervirane za druge, ne pa za nas.

Zakaj niste deležni sanjske ljubezni?

Ljubezen ne pade v naročje in se ne zgodi, ker bi si to zaslužili bolj kot drugi. Na ljubezen morate biti pripravljeni in jo morate sprejeti.

„Slabe“ izkušnje v preteklosti imajo seveda svojo težo. Bolečine „slabih“ izkušenj ter posledično prekinitve razmerij s partnerji v preteklosti ter pristopanje k sedanjosti, kot da za nas vlada nekakšno pomanjkanje ljubezni okoli nas, ustvarja strah.

Strah, da nas drugi ne sprejemajo in da nas tudi v prihodnje ne bodo. Ta strah dodatno sproži tudi občutek, da naše potrebe po intimi, stiku in bližini s partnerjem ne bodo nikoli v celoti izpolnjene.

Naj se sliši še tako neverjetno, je v resnici edini razlog, da v tem trenutku niste deležni sanjske ljubezni, vaša nepripravljenost, da takšno ljubezen v celoti sprejmete v svoje življenje.

Vesolje vas na svoj (zelo zanesljiv!) način poziva, da se spremenite. Da postanete oseba, ki se popolnoma zaveda, da je vredna vse ljubezni, ki ji jo vesolje lahko zagotovi.

Z lahkoto razumem ugovore, da se vse skupaj sliši nekoliko pravljično in skoraj poceni. Vseeno pa gre za resnico, ki jo lahko povemo na toliko načinov, kot je izročil po svetu. Ljubezen ne more bivati v vašem svetu, če je ne sprejemate. Sprejemate pa jo tako, da ste z njo usklajeni.

Ste se pripravljeni spremeniti?

Vir: Flickr
Vir: Flickr

Če ljubezen želite sprejeti, morate biti pripravljeni storiti stvari, ki jih večina preprosto ni pripravljena. Morate biti pripravljeni spremeniti vaše misli, občutja in dejanja, ki ovirajo prepoznavanje ljubezni okoli vas.

Vsa vaša pozornost mora biti usmerjena v to, da postanete izvir takšne ljubezni, kot jo iščete. Popolnoma morate izgubiti občutek, da niste eno in popolno bitje z ljubeznijo že v tem trenutku. Tukaj in zdaj.

Takšna sprememba v človeku zahteva veliko energije in časa. Gre za pot samo-spoznavanja proti rečem, ki jih želite, hkrati pa odpuščanje od sebe stvari, ki vas zadržujejo.

Ljubezen je.

Vemo, da v življenju ni naključij. Še več, naša vloga v vesolju je pravzaprav zelo zanimiva. Smo bitja, ki ustvarjamo. Čemurkoli zavestno namenimo pozornost, se lahko materializira preko našega razmišljanja, nato občutenja in seveda skozi delovanje. Na tej poti „materializacije“, se soočamo z vzorci in navadami svoje podzavesti, ki jih moramo uravnati oz. spremeniti, če nam ne služijo.

Dokler ne boste pripravljeni na ljubezen, ki si jo tako želite, se vas bo izogibala oz. se vam bo izmuznila. Včasih v velikem loku, včasih zgolj za las.

Ljubezen samo je. Ko se tega začnemo v celoti zavedati in smo to sposobni tudi živeti, nas začne sama ljubezen spreminjati. Postajamo boljši ljudje.

Srečno!

Ni komentarjev

Odgovori