Zadnja februarska sobota je bila idealna za največjo slovensko konferenco o ljubezni in partnerskih odnosih Ljubezen od A do Ž, ki je potekala že tretje leto zapored.

Na odru se je v osmih urah zvrstilo kar 10 predavateljev in strokovnjakov iz področja partnerstva. Festivalna dvorana v Ljubljani je bila zapolnjena do zadnjega kotička in s tem smo Slovenci še kako dokazali, da se zavedamo pomembnosti dobrega odnosa najprej s seboj in posledično tudi s partnerjem.

Okrogla miza: Kako spoznati pravega partnerja?

Foto: Urška Knez
Foto: Urška Knez

Med predavanji se je odvila tudi okrogla miza, ki jo je vodil vodja portala ona-on.com, Luka Kogovšek. Pet strokovnjakov Zvezdana Mlakar, Vida Žabot, Edvard Kadič, Alenka Berlot Košiček in Alenka Sivka je spregovorilo o tem, kako spoznati pravega partnerja in razviti osrečujoč partnerski odnos.

Pogovor je bil iskren, čustven in hkrati kritičen, vendar so se na koncu vsi skupaj so se strinjali, da morata za osrečujoč partnerski odnos oba partnerja skrbeti drug za drugega, biti zvesta sebi in da sta konec koncev za dober odnos odgovorna oba.

Preizkusi ona-on.com brezplačno!

O ljubezni pregovorili znani strokovnjaki

Dogodek je čustveno, strastno in navdihujoče povezovala vsestranska igralka in TV voditeljica Zvezdana Mlakar.

Izjemna ženska Vida Žabot nam je prestavila 12 arhetipov ljubezni, na podlagi katerih si izberemo svojega partnerja, Alenka Berlot Košiček nam je odgovorila na vprašanje »Zakaj sva se našla prav midva?« in kako je to povezano z otroštvom, finančna svetovalka Ana Vezovišek pa nam je svetovala, da naj bodo v partnerstvu skupne tudi finance.

Svoj pogled na ljubezen in partnerstvo so predstavili tudi drugi strokovnjaki: dr. Andrej Perko nam je predstavil problem maminih sinkov, Ingrid Divković nam je predstavila izzive, ko se srečata gospa Ljubezen in gospod Ego, dr. Vesna Vuk Godina je tokrat spregovorila o matricah ljubezni.

Saš Einsidler. Foto: Urška Knez
Saša Einsidler. Foto: Urška Knez

Odvetnica Alenka Pečnik nam je na delavnici predstavila pravni vidik začetka in konca partnerstva, Saša Einsiedler pa nas je spomnila, da je temelj dobrega odnosa z drugim najprej dober odnos s seboj.

Večino obiskovalcev konference Ljubezen od A do Ž so predstavljale ženske, a tudi moških je vsako leto več. Veliko je bilo tudi parov, kar je še posebej navdušujoče.

Udeleženci in udeleženke so bili nad konferenco navdušeni, saj so, kot pravijo, izvedeli veliko pomembnih informacij, ki bodo izboljšale njihov odnos do sebe in do partnerja.

Preizkusi ona-on.com brezplačno!

Ni komentarjev

Odgovori