Kakšna je razlika med spolno napetostjo in kemijo?

Seksualna napetost ni neposredno povezana s prijateljstvom. Precej lepih deklet se obdaja z moškimi prijatelji.

Vir: Shutterstock

Pogosta tema različnih pogovorov in nasvetov o odnosih med partnerjema, je nekakšna “prava kemija”. Vprašamo npr. znanko, ki se je pravkar razšla s partnerjem, o razlogih za razhod in slišimo: “Mah, ni bilo več prave kemije med nama.”

Prijateljstvo navadno ne vodi v romaco
Vir: Shutterstock

Včasih pa lahko zasledimo med pogovorom razmišljanje tudi o nekakšni napetosti, ki naj bi se porajala ob stiku s potencialnim partnerjem. Npr. fantje gredo v petek zvečer ven na zabavo in slišimo razmišljanje: “Ti, zadnjič sta se pa vidva s tisto punco dobro ujela. Iskrice so kar švigale na vse strani, spolna napetost med vama je bila pa takšna, da je še nas treslo, ko smo samo stali zraven.”

Spolna napetost? Spolna kemija? O čem pravzaprav sploh govorimo?

Spolna (seksualna) napetost je tisto “nekaj”, zaradi česar si dekle fanta sploh želi, seksualna kemija pa je občutek skladnosti, ki ga ženska in moški začutita, ko sta drug z drugim.

V primeru spolne kemije gre za zelo močno (obojestransko) občutje. Kot, da ju nekakšna čarobna sila vleče skupaj. Vedno je najprej spolna napetost, kateri sledi spolna kemija. Ne obratno.

Vir: Shutterstock
Vir: Shutterstock

Če ste sposobni vzpostaviti spolno napetost in nato napetost pretvoriti v spolno kemijo, imate ključ do dekletove spalnice v svojih rokah.

Vprašanje je torej na dlani. Kako ustvariti močno spolno napetost?

Večina fantov se ne zaveda, da se je ženska želja po njem sprožila že zdavnaj prej, preden sta se onadva sploh spoznala. V obdobju odraščanja se pri dekletih namreč izoblikuje “okus” za moške in občutek o tem, kaj točno si ženska od moškega pravzaprav sploh želi. Če jo privlačijo “visoki, temni in lepi”, vi ste pa nizke rasti in svetle polti, so vaše možnosti pri njej precej omejene.

Vedno je najprej spolna napetost, kateri sledi spolna kemija.

Seveda ima vsako dekle za fante svoj okus. Ne morete vedeti zagotovo, kakšne fante ima rada (no ja, če res poznate tri njene bivše, si lahko ustvarite vsaj grobo sliko). Do te informacije pravzaprav sploh ne morete priti, dokler z njo ne govorite.

Dobra novica je, da se vam ni treba s tem posebej obremenjevati. Zaupajte vase in v svojo govorico telesa, spotoma pa uredite vse, kar je potrebno tudi glede vašega videza.

Lepa dekleta so vajena, da so fantje do njih “prijazni”. Le preveč (!) prijazni ne smete biti. Če želite aktivirati privlačnost, upoštevajte, da v globinah ženske duše obstaja predvsem želja po fantu, ki bi jim predstavljal izziv.

Prevzemite torej vlogo plena in ne vloge lovca!

Vir: Shutterstock
Vir: Shutterstock

Moški smo glede ustvarjanja spolne napetosti precej egoistični. Večina se tega sploh ne zaveda. Spolno napetost namreč ustvarjamo zato, da bi dekle na nek način potem prisilili v sprostitev te napetosti. Zelo dobro se namreč zavedamo, da je edini način za razrešitev te napetosti, njena razrešitev na fizičnem nivoju. Po domače, da spita skupaj.

Skrivnost razumevanja pomena spolne napetosti je razumevanje, da gre za ustvarjanje pričakovanja izkušnje.

Ženske privlačijo moški, ki znajo pritisniti na njihove sprožilce za privlačnost

Ženske privlačijo moški, ki znajo pritisniti na njihove sprožilce za privlačnost.

Pozabite nauke staršev o tem, da morate biti priden fant in z drugimi ravnati le najlepše. To je sicer odličen nasvet za ustvarjanje harmonije v družbi kot celoti. Na področju zapeljevanja pa je to daleč od uporabnega.

Žensko je npr. potrebno odriniti stran od sebe zato, da jo lahko pritegnete k sebi. JOJO tehnika je že takšen lep primer. (Več o tem v moji knjigi “Zapeljevanje, priročnik za moške”). Silite jo, da vas lovi. Kako se igrajo majhni fantki in deklice med seboj? Fantki jim nagajajo, deklice jih pa lovijo.

Vir: Shutterstock
Vir: Shutterstock

Seksualna napetost ni neposredno povezana s prijateljstvom

Če ste dekletu všeč kot prijatelj, je verjetno ne privlačite. Precej lepih deklet se obdaja z moškimi prijatelji. To niso fantje, ki bi jih privlačili, gre za lepo prijateljstvo in nič več. Če želimo prestopiti mejo in stopiti ven iz območja prijateljevanja z dekletom, je treba ustvariti seksualno napetost. Le v tem primeru vas bo dekle sposobno videti kot potencialnega spolnega partnerja.

Gre za izgradnjo pričakovanja. Ustvarjanje spolne privlačnosti je ustvarjanje občutja, da jo kot fant res “razumete”. Naj se ostali moški okoli nje mučijo in igrajo vlogo prijatelja, vi ste lahko popolnoma brez skrbi. Vi ste namreč tisti moški, ki je dovolj samozavesten, da prevzame vlogo Alfa moškega v njenem življenju. Takšnega, ki jasno pokaže tudi svojo seksualnost.

Srečno!

Vodilni slovenski strokovnjak za komunikacijo in osebnostni razvoj. Avtor knjig: Zapeljevanje - priročnik za moške, Govorica telesa.

Ni komentarjev

Odgovori