Kako uskladiti spletne zmenke in šolo ali službo: 4 ključni nasveti

Spletni zmenki in šolske ali službene obveznosti: Kako najti ravnovesje?

Spletni zmenki so zabaven in koristen način za spoznavanje novih ljudi, vendar lahko tudi predstavljajo izziv, kako jih uskladiti z drugimi obveznostmi.

Šola ali služba zahtevata veliko časa, energije in pozornosti, po drugi strani pa si vsi želimo ljubezni in druženja, ki nam lahko polepšajo življenje.

Kako najti pravo ravnovesje med spletnimi zmenki in študijem ali službo? Poglejmo nekaj nasvetov, ki ti bodo pomagali pri tem.

Določi si čas za šolo / službo in čas za zmenke.

Ena od najboljših strategij za usklajevanje spletnih zmenkov in šole ali službe je, da si določiš čas za vsako aktivnost.

Tako kot si v svojem koledarju označiš pomembne roke, sestanke ali izpite, si označi tudi čas, ko si prost/a. To pomeni, da v tem času ne preverjaš e-pošte, ne odgovarjaš na klice ali ne razmišljaš o šoli ali službi.

Namesto tega se posveti svojim spletnim simpatijam, se pogovarjaj z njimi ali se dobi z njimi na zmenku. To ti bo pomagalo preprečiti motnje in stres, pa tudi pokazati tvojim potencialnim simpatijam, da spoštuješ njihov čas in jih ceniš.

Učita se skupaj.

Če si še v šoli in imaš kup šolskih obveznosti ter se hkrati z nekom spoznavaš, lahko zmenke izkoristita za skupno učenje.

👩‍❤️‍👨 Kako se vesti na zmenku v živo?

Lahko se dobita na javnem mestu, kot je knjižnica ali kavarna, in si pomagata pri domačih nalogah, pregledujeta zapiske ali se pripravljata na izpite. Tako se tudi izgubi malce pritiska, ki nastaja ob spoznavanju, saj ne prihaja do neprijetne tišine.

Jejta skupaj.

Ne glede na to, ali še študiraš ali že delaš, moraš dobro jesti, da ostaneš zdrav/a in poln/a energije. Zakaj ne bi izkoristil/a svojih obrokov kot priložnosti za zmenek in povezovanje s svojo spletno simpatijo?

🤯 Resnica o zmenkih

Lahko se dobita za zajtrk, kosilo ali večerjo, odvisno od vajinih urnikov, in uživata v okusni hrani in dobrem pogovoru. Lahko si tudi skuhata drug za drugega ali naročita hrano in jo pojesta doma.

Pogovorita se o svojih življenjskih ciljih.

Za učinkovito spoznavanja simpatije in ugotavljanja, kako vajini šolski ali službeni cilji sovpadajo, je potrebna komunikacija.

Bodi jasen/a glede svojih ciljev in pričakovanj, tako zase kot za svojega partnerja. Usedita se in se pogovorita o tem, kaj želita doseči v svojem profesionalnem in osebnem življenju, in kako nameravata to storiti.

🤝 Zakaj v življenju potrebujemo cilje?

Zaupajta si morebitne izzive ali ovire, s katerimi se soočata, in kako se spopadata z njimi. To vama bo pomagalo bolje razumeti drug drugega, se podpirati pri vajinih sanjah in se izogniti konfliktom ali nesporazumom.

Upamo, da ti bodo ti nasveti pomagali najti pravo ravnovesje med spletnimi zmenki in študijem ali službo.

Ne pozabi – tako šolsko oziroma službeno udejstvovanje in dober, razumevajoč partnerski odnos sta pomembna za tvojo srečo in dobro počutje, zato ne zanemarjaj nobenega od njiju.

Novinarka in urednica Magazina ter asistentka v marketingu. Zagrizena antišportnica in odvisnica od kave. Mojo ljubezen do kave presega le ljubezen do živali. Sem živ dokaz, da spletno spoznavanje deluje.

Ni komentarjev

Odgovori