Kako do optimalne fotografije?

Prvi korak, v katerem ti na portalu za samske nekdo pade v oči, je seveda fotografija. Fotografija je tvoj prvi stik z ostalimi, zato je pomembno, da z njo pokažeš svojo najboljšo plat.

Ne glede na sposobnost novodobne tehnologije, pametnih naprav in kakovostnih kamer, veliko ljudi še vedno ni povsem prepričanih v svoje znanje fotografiranja, saj to zajema kar nekaj trikov, ki vodijo do najboljših izdelkov.

Preveri spodnjih 6 nasvetov, kako do privlačnih profilnih fotografij, ki bodo zagotovo pritegnile pozornost.

Svetloba, kamera, akcija

Preden se pustiš ujeti v čaroben objektiv, poskrbi za dobro svetlobo. Naravna dnevna svetloba je tvoj najboljši prijatelj, zato imej to v mislih, ko iščeš pravi trenutek in kraj za fotografiranje. Izberi svetlobo, ki poudari tvoje obrazne poteze in se izogibaj močni senci, ki lahko ustvari nepotreben kontrast.

Poskusi se fotografirati zgodaj zjutraj ali pred sončnim zahodom, ko je svetloba mehka in topla. Takšne bodo namreč tudi tvoje fotografije.

Če se fotografiraš s pametnim telefonom, v nastavitvah poišči funkcijo, ki bo najbolj ustrezna (noč, portret, …). Vsekakor pa je najbolje preklopiti v samodejni način in dovoliti programski opremi in tipalom v telefonu, da opravijo svoje delo.

Izberi pravi kot

Ne pozabi, da so nekatere perspektive boljše od drugih. Fotografiraš se lahko iz nekoliko povišanega kota, kar bo poudarilo tvoje obrazne linije in dalo bolj samozavesten videz ter občutek dostopnosti.

Ne pozabi se nasmehniti! To je najboljši način, da pokažeš svojo prijazno, simpatično in zabavno plat. Ne fotografiraj se iz strani, kjer je videti samo polovico tvojega obraza in ne zakrivaj oči s sončnimi očali, izogni pa se tudi lasem preko obraza ali kapi na glavi.

Ohrani naraven videz

Manj je več. Ne pretiravaj s popravljanjem fotografij. Danes pametni telefoni omogočajo kopico različnih filtrov, ki nas v trenutku spremenijo v manekene in manekenke, a to na koncu nismo mi. Ljudje cenijo naravnost in avtentičnost. Izogibaj se torej pretiranim filtrom ali preveč retuširanja.

Tvoj cilj je pokazati se v svoji pravi luči, ne pa ustvariti popolnoma novo različico sebe. Pomisli na primer, da preko spleta spoznaš osebo, ki ti je vizualno zelo privlačna, sta se ujela tudi v klepetu, gresta na kavo, tam pa te pričaka nekdo, ki je videti 15 let starejši ali pa sploh ni podoben slikam na profilu.

Kaj naj bo v ozadju?

Ozadje naj bo preprosto, a zanimivo. Morda se lahko fotografiraš v naravi, urbanih središčih ali prijetni kavarni.

Pazljivo izberi okolje, ki odraža tvoje interese in osebnost. Izogibaj se prenatrpanim ozadjem, ki lahko odvrnejo pozornost od tebe. Na fotografiji naj ne bo drugih ljudi, saj na portalu predstavljaš sebe in ne drugih.

Prav tako je treba biti previden fotografiranju v prostorih, kjer navadno ni optimalne svetlobe. Narava je vedno lepo ozadje, kot tudi morje, ali pa zanimiva arhitektura oziroma turistične atrakcije, ki so se znašle na tvoji poti.

Kdo si in kaj te veseli?

Vključi v fotografijo elemente, ki kažejo, kdo si kot oseba in kaj te v tvojem življenju veseli. Če ljubiš glasbo, se fotografiraj z glasbenim instrumentom. Če si športen tip človeka, poskusi z akcijsko fotografijo.

To bo potencialnemu partnerju pokazalo tvoje strasti in hobije, s čimer bo lažje našel skupne točke s teboj. Nimaš idej, kako še dodatno vplesti svoje hobije v fotografijo?

  • Pohodništvo,
  • potep s kolesom,
  • obisk kulturne prireditve, koncerta,
  • ogled sejma starin,
  • sproščanje ob dobri kavi ali sladoledu,
  • fotografija ob tvojem motorju.

Kaj ne sme biti na sliki?

Izogibaj se fotografijam s preveč ljudmi, še posebej nasprotnega spola. To lahko ustvari zmedo in napačen vtis glede tvoje samskosti. Prav tako se izogibaj fotografijam, kjer si oblečen/a preveč izzivalno, raje pokaži svoj slog na eleganten način.

Odstrani pokrivala (kapo, čelado), saj te ta v veliki meri skrijejo. Prav tako ne uporabljaj sončnih očal. Ljudje so do oseb s sončnimi očali nezaupljivi, ker radi pogledajo drugemu v oči. Saj veš, kako pravijo, oči so ogledalo duše. Oči izpostavijo tvoj šarm, toplino in simpatičnost, sončna očala pa vse to zakrijejo.

Pisec, raziskovalec in ljubitelj vsega povezanega s spletom. Googlu pravim "stric", a me žal nima za nečaka :)

Ni komentarjev

Odgovori