Kaj je skrivnost dobre kave?

Naj vam predstavimo slovensko pražarno kave Mariposa in zakaj je njihova kava nekaj posebnega. Z nami je Klemen Maček, priznan pražar kave in profesionalni Barist, ki nam bo razkril, zakaj je kava iz njegove pražarne bolj kvalitetna in zakaj bi jo moral vsak poskusiti.

Začnimo s tem, kaj po vašem mnenju loči vašo kavo od ostalih?

“Naša kava je nekaj posebnega, ker gremo precej dlje, da zagotovimo vrhunsko kakovost. Vse se začne s skrbnim izborom najboljših kavnih zrn, izbranih iz različnih delov sveta. To zagotavlja, da naša kava ponuja edinstvene okuse in arome, ki jih ne najdete povsod.”

Raznolikost zrn je zagotovo pomembna. Kako pa proces praženja vpliva na kakovost?

“Praženje je ključno. Pri tem ne gre samo za temperaturo in čas, ampak tudi za strast in umetnost. Da v vsakem zrnu pravilno poudarimo arome je potrebno veliko znanja in izkušenj. Vsako praženje je unikatno in ustvarja edinstveno kavo.”

Poleg tega, kako pa skrbite za trajnostnost in družbeno odgovornost v procesu pridelave kave?

“Sodelujemo s pridelovalci, ki delujejo po najvišjih standardih trajnostne pridelave in podpiramo pravično trgovino. Naša zaveza je, da kavo pridobivamo na odgovoren način, ki spoštuje okolje in prispeva k lokalni skupnosti.”

Zveni, kot da ponujate več kot le kavo; ponujate pravo izkušnjo. Zakaj bi vsak moral poskusiti vašo kavo?

“Kava povezuje ljudi. Z našo kavo vam omogočamo, da okusite svet v vsaki skodelici. Vsak požirek je popotovanje skozi okuse in arome različnih držav in regij. To je izkušnja, ki vas popelje daleč, hkrati pa vam ponudi edinstvene okuse, ki jih ne boste našli nikjer drugje. Naša kava ni le pijača, temveč prava umetnost okusov.”

Nam za konec zaupate, kje lahko najdemo vašo kavo?

“Vse naše kave se lahko naroči na spletni strani www.mariposacoffee.si. Ponujamo možnost spletnega plačila ali plačilo ob prevzemu. Vse kave so pražene po naročilu, zato vsak prejme paket sveže pražene kave in uživa v polnih aromah, ki jih naše kave ponujajo. Kot zmeraj pravim, kava povezuje ljudi in škoda bi bilo, da bi pili slabo kavo.”

Ni komentarjev

Odgovori