Je pri izbiri vzdevka res vse tako enostavno?

Za izbiro uporabniškega imena si moraš vzeti čas in o njem temeljito premisliti.

Vir: Shutterstock

Uporabniško ime oziroma vzdevek je prva stvar, ki ob registraciji na portal ona-on.com zahteva malce kreativnega razmišljanja. In čas za premislek o svojem vzdevku si moraš nujno vzeti, saj ga potem, ko se enkrat registriraš, ne moreš več spreminjati. Prav iz tega vidika je izbira uporabniškega imena malo bolj zapletena, kot izgleda na prvi pogled.

Vzdevek oziroma uporabniško ime je tvoje spletno ime, identiteta, po kateri te bodo tvoje simpatije poznale in iskale. Zato je pomembno, da tvoj vzdevek ni preveč zapleten, ampak enostaven, si ga je lahko zapomniti in tudi zapisati. Poglejmo, kaj pri izbiri vzdevka zahteva več pozornosti.

Kaj ni najboljše?

Čeprav napačnega ali pravega vzdevka ni in lahko po svoji presoji zapišeš, kar želiš, pa kljub temu pazi na praktične stvari. Izogibaj se pisanju:

Vir: Pixabay
O vzdevku je potrebno pametno razmisliti. Vir: Pixabay
  • pridevnikov, ki dajejo erotični ali čudaški prizvok: Modrooki, seksi, neprilagojen, lepa, vse to deluje čudno in morda celo že samovšečno.
  • kratice domačega mesta: Pisanje vzdevkov, kot sta npr. ljslo in ljubljančan, morda ni smiselno, saj s tem podvajaš stvari – ime tvojega domačega mesta se bo namreč izpisalo pod tvojim vzdevkom.
  • samo številk: Če bodo tvoj vzdevek sestavljale samo številke, te bodo simpatije težje našle, saj si je številke težje zapomniti, poleg tega pa bralcu ne povedo ničesar.
  • posebnih znakov, mešanici velikih in malih črk, rabi samo velikih črk ter ponavljanju črk (npr. janez_x_, tomaž=), tAnJiCa, SEMUROŠ, pppnnn): To je nepotrebno okrasje, ki si ga je težko zapomniti in zapisati, zato te tvoja simpatija ne bo zlahka našla, pisanje samo velikih črk pa povrhu pomeni kričanje na bralca. Če si kljub temu želiš svoj vzdevek malo “okrasiti”, pa z okraski ne pretiravaj.

Kaj deluje?

Za zapis vzdevka imaš na voljo 10 znakov, zato jih pametno porabi. Dobra izbira je, če zapišeš:

Vir: Shutterstock
Vir: Shutterstock
  • tvoje pravo ime in nekaj številk: Najboljše je, da za vzdevek uporabiš svoje pravo ime (ne izmišljenega!) in ga kombiniraš s številko (npr. letnico rojstva). A pazi, da številk ne bo preveč – 2 do 3 bodo ravno prav. Takšen vzdevek je najlažje zapisati, saj ti o njem ni potrebno na dolgo in široko razmišljati, poleg tega daje simpatiji občutek pristnosti.
  • vzdevek, ki nakazuje, kako porabljaš svoj prosti čas: Kolesar, Roker, Plesalka, … s tem udariš dve muhi na en mah: obdržiš svojo anonimnost (če želiš) in izpostaviš svoj hobi – ki pa je povečini glavni kriterij, po katerem uporabniki iščejo svojo sorodno dušo. Tako si povečaš možnosti, da te bo našel uporabnik, ki ima isti interes, in s tem možnost za zmenek naraste.

Tvoje ime ali vzdevek, ki nakazuje na tvoj hobi – oboje je dobra ideja za uporabniško ime.

Tako pri vzdevku kot pri predstavitvenemu opisu moraš paziti na slovnico, še posebej, če imaš kot vzdevek znano besedo, besedno zvezo ali ime. Verjetno se strinjaš, da izpade zelo čudno, če namesto Shakespeare napišeš Shakspear.

Tvoje uporabniško ime naj bo kratko, lahko berljivo in enostavno za zapisovanje. Saj ne želiš, da se tvoj stik s simpatijo konča, zato, ker si ne more zapomniti tvojega vzdevka ali pa na tipkovnici ne najde tistega posebnega znaka, ki si ga zapisal/a v uporabniškem imenu, kajne?

Želim ti uspešno pisanje!


Predstavitveni opis? Kako ga napisati, čemu se nujno izogibati in kaj deluje, preberi v Kakšen pa je tvoj predstavitveni opis?

Profilna fotka? Kakšen je njen pomen in kakšno objaviti, preberi v Zakaj enostavno moraš imeti fotografijo?


 

Ni komentarjev

Odgovori