Kot pravi televizijska voditeljica in novinarka Ana Raščan sama: “Mene pa res ni težko opisati v treh stavkih 🙂 Vsi me poznajo po tem, da sem polna energije, rada govorim, se rada hecam (včasih grem čez mejo, pravijo 🙂 ), vedno v pogonu, se nikoli ne ustavim, obožujem svoje delo in stojim za svojimi dejanji. Sem rada drugačna in posebna, ne glede za kaj gre, oblačenje, delo …

Tisti, ki so mi blizu pravijo, da sem preveč trmasta, ampak sama to ne vidim kot trmo, temveč kot to dobro lastnost: Če si nečesa res želim in v to verjamem, bom to tudi dosegla. Sem pridna, se hitro učim in imam veliko srce. Obožujem ljudi, ki so drugačni, si upajo in me imajo radi točno takšno kot sem.”

Poglej, kaj Ana Raščan svetuje vsem uporabnikom ona-on.com, ki ljubezen še iščete:

Kaj trenutno počnete v življenju, s čim se ukvarjate?

“Na TV3 imava z najboljšim sodelavcem Matejem Korošcem narodnozabavno oddajo Špas na GLAS. Projekt sva ustvarila popolnoma sama, vanj sva vložila veliko ljubezni in truda in sva nanj zelo ponosna. Delam tudi prispevke za oddajo U3P na TV3 in igram ter skrbim za medije in družabna omrežju pri otroškem Gledališču KU – KUC. Je eno najbolj priznanih in kvalitetnih gledališč za otroke v Sloveniji. Igramo pa tudi v tujini.

Vir: Ana Raščan
Vir: Ana Raščan

Za svojo dušo plešem na drogu, sem aktivna in zaprisežena športnica ter delam tudi druge reportaže in prispevke, za različne naročnike. Tudi montaža mi gre dobro od rok, montiram poroke in različna predavanja. Zelo rada pišem tudi kratke novičke, trače …”

Kaj je pri vas v tem trenutku na prvem mestu?

“V tem trenutku, pred tem trenutkom in po tem trenutku, vedno moje delo. Na žalost mnogih ali pa po moje na srečo, sem zelo delovna in mi delo pomeni vse. Sem zagovornica tega, da moraš v življenju početi tisto, kar te veseli, ker edino to lahko počneš dobro.

Neka raziskava kaže, da so zaposleni, ki lahko na svojem delovnem mestu uporabijo svojo strast, kar petkrat bolj produktivni kot ostali. Tega se držim!”

Za koga in kaj bi lahko rekli, da ljubite v svojem življenju?

“Definitivno televizijo, montažo, kamero, gledališče in otročke. Ljudi, s katerimi delam, zabavne in narodnozabavne glasbenike, ker so pristni, vedno veseli in ljubijo svoje delo in so pravi umetniki. Glasbo, predvsem slovensko, ki me vedno pomiri in ponese v nek drug svet. Najbolj na svetu pa svojo družino, ki mi ne glede na vse stoji ob strani in najbližje prijatelje, ki jih sicer ni veliko, a tisti, ki so, so pravi.”

Vaša prva asociacija na ljubezen?

“Kompromis, spoštovanje, sprejemanje, puščanje prostora.”

Prvi poljub in prvi seks, oba si zapomnimo za vedno. Imate na ta dva trenutka lepe spomine?

“A kdo nima na ta dva dogodka lepe spomine?:) No, jaz jih vsekakor imam. Prvi poljub je bil s fantom, s katerim sva bila res dobra prijatelja, celo osnovno šolo in še po tem. Bilo je kratko in sladko, pa mislim, da je bil to za oba prvi poljub, tako, da nobeden od naju ni natanko vedel kaj morava z jezikom početi 🙂 Ampak nama je ostal v lepem spominu in se na to temo lahko pošaliva še danes.

Prvi seks, pa prav tako kot poljub, kratko in sladko 🙂 Bila sva skupaj že pol leta, najstnika, oba sva rada plesala, pela in se veselila, tako da se je to zgodilo po nekem žuru, koncertu. Priznam pa, da sva oba spila tudi kakšno pivo, tako, da verjetno veste, da se je zelo hitro končalo (smeh). Sva bila za tem skupaj še tri leta in pol in vse nadoknadila 🙂 ”

Nam lahko zaupate kakšno “odštekano zgodbo”, ki se vam je pripetila v vašem ljubezenskem življenju?

“Z veseljem, če bi se je spomnila, očitno je bilo moje ljubezensko življenje do zdaj precej ‘dolgočasno’ 🙂 🙂 Se bom morala malce bolj potrudit za kaj adrenalina v ljubezni 🙂 Mogoče pa prav preko portala ona-on spoznam koga, ki bo v moje ljubezensko življenje vnesel kaj več pustolovskega duha 🙂 ”

Vir: Ana Raščan
Vir: Ana Raščan

Je v vaših očeh samskost obdobje, ki ga je treba čim prej končati, ali pa morda najlepše obdobje v življenju, ki ga je treba pošteno izkoristiti?

“To sta zdaj dva resnična ekstrema, ne moremo iti tako v skrajnosti, pri nobenem, vsaj po mojem mnenju ne. Samskost je zame obdobje, ko se iščeš, ko ugotavljaš, kaj si in kaj hočeš v življenju. In ko to ugotoviš, pride mimo tak partner, ki te bo pri tem podpiral in spoštoval tvoj način življenja, tvoje želje in potrebe.

Seveda je treba vedno sklepati kompromise, vedno pa je tudi treba imeti nek svoj prostor, za svoja veselja in potrebe. Ker če se ti izgrajuješ v nekem odnosu, ko še ne veš točno, kdo si in kaj si želiš od življenja, se lahko zgodi, da te želje druge osebe nekoliko ponesejo v drugo smer in pozabiš nase ali pa mogoče ugotoviš skozi ta proces, da nista za skupaj, da nimata istega pogleda na stvari.

Takrat je, po mojem mnenju, bolje končati zvezo. Se pa zgodi, da se dva izgrajujeta skupaj in se izkaže, da gresta mimo vseh težav in problemov skupaj, z istimi cilji. To pa je potem resnična ljubezen in sprejemanje drug drugega. Vse zgoraj opisano pa je odvisno od vsakega posameznika posebej, vsak po svoje dojema stvari in tako je prav. Vsak mora živeti točno tako kot se mu zdi prav.”

Kako pa gledate na prekinitev partnerske zveze? Kako ste se, če ste bili kdaj v tem položaju, s tem soočali?

“Vsaka prekinitev je seveda težka, vsaj zame, pa naj gre za partnerski odnos ali kakršen koli drug. S tem imam različne izkušnje. Pri 20. letih sem prvič končala daljšo zvezo. Čutila sem, da sva se oddaljila in vedela, da to ne vodi nikamor in se tudi zavestno na to pripravila. Da poenostavim, to več ni bila ljubezen, ampak navada. S to zavestjo in s temi mislimi, je bila prekinitev nekoliko lažja.

Pa vseeno ne morem reči, da ni bila težka. Ravno zaradi navade, kot sem že rekla. Druga prekinitev daljše zveze je bila nekoliko težja, ker jo je prekinil on, jaz sem nekako še verjela, da nama bo uspelo. To je bilo zame eno najtežjih obdobij. Pol leta nisem želela hoditi ven, se družiti, sploh težko sem komunicirala s komer koli.

Vir: Ana Raščan
Vir: Ana Raščan

Če pa zdaj gledam nazaj, vidim, da je to bila ena najlepših stvari, ki se mi je zgodila. Začela sem delati na sebi, se spoznavati in dejansko odkrivati stvari, ki mene veselijo, ki me navdajajo z občutkom samozavesti. Spoznala sem kaj rada počnem in to delam še danes in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Torej, nauk te zgodbe: VSE SE ZGODI Z RAZLOGOM!”

Danes se že 20 % Slovencev spozna preko spleta. Kaj menite vi o tovrstnem spletnem spoznavanju?

“Meni se to zdi krasno, za tiste, ki si to ”upajo”. V tem primeru moram priznati, da me je kar malce strah, saj veste, kaj vse se dogaja preko spleta, o kakšnih neprijetnih zadevah govorijo mediji po vsem svetu.

Sem pa tudi na sploh zelo prestrašen človek. Ampak mi vsi bližnji govorijo, da bi se morala prijaviti in poskusiti s spletnim spoznavanjem fantov, predvsem jaz, ki veliko delam in nimam toliko časa za dejansko spoznavanje v živo.

Upam, da se bom kmalu ”opogumila” in to naredila. Kdo ve, mogoče me prav na drugi strani računalniškega ekrana čaka prava ljubezen. Je pa to v teh časih hitrice in nenehnega dela, zelo dober način spoznavanja. Pa ne samo ljubezni, tudi prijateljev, novih priložnosti …”

Na največjem slovenskem spoznavnem portalu ona-on.com se je spoznalo kar 15.000 parov. Je tudi med vašimi znanci kakšen par, čigar iskrica je preskočila prav na ona-on.com?

“Med prijatelji ne, sem pa velikokrat že delala kakšne prispevke s pari, ki so spoznali na tem portalu. To so pari povsem enaki kot tisti, ki so recimo spoznali v kavarnah, na žurih … o svojih začetkih pripovedujejo polni ljubezni in navdušenja in se jim to zdi nekaj povsem običajnega, kar seveda tudi je. Jaz menim, da je popolnoma vseeno kako, na kakšen način se spoznaš, najbolj pomembno je to, da se razumeš, spoštuješ in se v svoji ljubezenski zvezi imaš lepo.”

Piarovka, urednica, radijska in TV voditeljica, Health coach in umetnica, ki jo vodi vodilo 'Drugačnost nas bogati!' Prepričana je, da sta ljubezen in energija najpomembnejša elementa za človeško rast in razvoj ter da mora biti vsak dan poseben in ekskluziven.

Ni komentarjev

Odgovori