Ali lahko pravo ljubezen kupimo?

Kaj pomeni ljubezen? Kaj pomeni prava ljubezen? Ali res čutimo ljubezen do nekoga, pa mu hkrati ne želimo dobro?

Vir: Shutterstock

Opažam, da se ljudje kar nekako navežemo na ljudi in postanemo posesivni. Imam občutek, da hitro sklepanje poznanstev, ki se v tem času dogaja, botruje tudi površinskim odnosom. Na nek način je enostavno dobiti kontakt in komunikacijo z nasprotnim spolom, kar marsikomu daje vzpodbudo.

Je res tako težko sprejeti, da smo taki kot smo, z vsemi napakami in prednostmi, najboljši kot smo?

Na spletu lahko malce priredimo resnico in tako postanemo kdorkoli si želimo biti. Pa je to smiselno? Nekdo, ki si želi osebnega kontakta, srečanja z osebo, ki mu je všeč, bo prej ali slej postavljen pred dejstvo, da se pokaže kdo v resnici je. Zakaj bi torej lagali, kdo smo, kako izgledamo, če pa se potem vsa stvar ustavi in ostane samo pri virtualnem klepetu?

Razmišljam, ali je res tako težko sprejeti, kdo smo? Je težko sprejeti, da smo taki kot smo, z vsemi napakami in prednostmi, najboljši kot smo?

Kako so zmenki potekali včasih?

Vir: Shutterstock
Vir: Shutterstock

Fant je zbral pogum, pristopil do punce, jo ogovoril in komunikacija se je začela ali pa ne. Tako si bil postavljen pred dejstvo ali je energija med vama kompatibilna ali pač ne.

Sama nimam nič proti spletnemu spoznavanju. Pravzaprav menim, da je lahko splet odlično orodje za vse tiste, ki jim morda primanjkuje časa za iskanje partnerja v živo. Ampak res, še enkrat polagam na srce, ni smiselno, da se predstavljate za nekoga drugega, ker si s tem zapirate vrata.

Neuslišana ljubezen

Kaj pa, če se zaljubim v osebo, ki do mene ne goji enakih čustev? Ali jo lahko ”prisilim”, da bo začela enako čutiti do mene, kot čutim jaz do nje? Ne! Ljubezni ne moremo izsiliti, niti je ne moremo kupiti. Vsaj tiste ta prave, iskrene ljubezni ne.

Lahko simpatijo prisilim, da bo začela enako čutiti do mene, kot jaz do nje?

Ne mislite, da boste osebo, ki vam je všeč in ji nosite darila, na tak način pridobili na svojo stran. Sploh, če vam je dala jasno vedeti, da do vas ne čuti nič kaj več kot prijateljstvo. Še huje oziroma nedopustno je, da celo menite, da vam je dolžna nameniti več pozornosti ali celo vam zaradi vseh daril, ki ste jih podarili, mora vračati ljubezen.

Strinjam se, da če nekomu želite iskreno nekaj podariti, to tudi storite. Ampak iskreno pomeni, da ne pričakujete ničesar v zameno. Vsa izsiljevanja po pozornosti in ljubezni, se bodo prej ali slej obrnila v obratno smer. Lahko celo v sovraštvo.

Predstavljajte si, kako se počuti oseba, nad katero izvajate pravi teror. Včasih slišim celo, da nekdo poseže po uporabi očitkov, vzbujanjem krivde pri osebi, ki ni pripravljena na ljubezensko razmerje s to osebo.

Ljubezen na silo ni prava ljubezen

Vir: Shutterstock
Vir: Shutterstock

Iskrica preskoči ali pa ne. Na silo v ljubezni pač ne gre. To je dejstvo. Vprašajte se vsi tisti, ki ste se že kdaj poslužili kakšnih takšnih prijemov, da bi pri osebi, ki vam je všeč, pridobili pozornost ali celo, da bi vas ta oseba bila pripravljena ljubiti, ali to osebo resnično ljubite?

Tisti, ki resnično ljubi, ljubi brezpogojno. Osebi, ki jo ljubi, želi le najboljše. Tudi, če to pomeni, da bo ljubezen uživala z drugim / drugo. Ko nekoga resnično ljubimo, smo ga pripravljeni spustiti. Spustiti iz svojega življenja, če vemo, da mu življenje z nami ni v interesu. Oziroma ga ne izpopolnjuje v njegovo / njeno najvišje dobro.

Da nismo ljubljeni, je težko sprejeti

Vem, da ni enostavno sprejeti dejstva, da nismo ljubljeni s strani osebe, ki nam je všeč. In, da čustva, ki jih gojimo, niso preprosta za obvladovanje. Vendar se da! Vse zmoremo, korak za korakom. Tudi, če na prvi pogled zgleda, da je nemogoče, da bi se lahko rešili iz nastale situacije, vam sporočam, da je vse rešljivo in minljivo.

Čustva, ki jih gojimo, niso preprosta za obvladovanje. Vendar se da!

Če se vrtite v krogu in ne vidite rešitve, lahko poiščete pomoč. Pomoč nekoga, ki mu lahko zaupate, mu verjamete in veste, da vam bo stal ob strani. Obstaja pa tudi možnost, da se oprete na terapevta, ki vam bo s strokovno pomočjo kazal pot in vam pomagal s svojim znanjem in izkušnjami, da se osvobodite iz nastale situacije.

Torej, glavo gor, bodite ponosni na to kdo ste, saj ste edinstveni in najboljši takšni, kot ste. In zavedajte se, da nekje obstaja oseba, ki išče ravno takšne karakteristike, ki jih imate vi. Zato se ne skrivajte za obrazi in dejanji drugih, ker vas lahko oseba, ki vas išče, spregleda. 😉

Za pomoč pri premagovanju ovir, ki vas pestijo, za nasvet ali terapijo se lahko obrnete name na mail: info@metapalka.si ali na tel. št.: 041-725-544

Žena, mama, podjetnica. Terapevtka, Usui in Kundalini Reiki mojstrica, certificirana svetovalka ob izgubah in žalovanju. 19 let na samostojni poslovni poti pomaga posameznikom in skupinam do kvalitetnejšega in zadovoljnega življenja. Kontaktirajte me na mail: info@metapalka.si ali na tel.št.: 041 72 55 44. Več informacij lahko najdete tudi na Facebook-u: Meta Palka.

1 komentar

Odgovori