Recept za polom na prvem zmenku

polom na prvem zmenku

Recepti navadno vodijo do nečesa okusnega na našem krožniku, tokrat pa bomo pogledali, katere so tiste sestavine, ki jih v ljubezenskega nikoli ne smeš primešati.

Človek, ki si želi v širnem svetu poiskati sorodno dušo, to lahko danes počne na različne načine. Morda je v tem, nekoliko bolj divjem tempu življenja, to postalo malce drugače. Pred leti smo se spoznavali v diskotekah, nočnih barih in na zabavah, danes pa … Bodimo realni, zadnji dve leti je bilo kaj takšnega praktično nemogoče.

Ampak, kako potem sploh še spoznati zanimivo osebo, s katero bi si morda želeli deliti prihodnja leta in ji odpreti svoje srce? Odgovor seveda tiči na spletu, a pozor! Kljub temu je potrebno v nekem trenutku ugasniti zaslon in stopiti v resničen svet. Ta pa je lahko marsikdaj povsem drugačen kot tisti, ki mu videz narekujejo ničle in enice.

Ne skrivaj svojih let!

Je že tako, da si vsi želimo biti večno mladi. Želimo imeti napeto kožo na obrazu in po celem telesu, se kititi z vrhunsko postavo in biti zapeljivi kot starlete z malih zaslonov. V pomoč nam je danes (oh, kako zanimivo) tudi dostopna tehnologija. Že z brezplačno aplikacijo lahko na pametnem telefonu v nekaj klikih pomladimo svoj videz za vsaj 10 let. Izbrišemo gube, dodamo lepšo polt, spremenimo barvo oči in odstranimo podočnjake ter pobelimo zobe.

skrivanje let

Vauuu, fotka za naslovnico! Vsekakor pa, denimo, za osebni profil na ona-on.com, kjer si iščeš partnerja. NIKAKOR! Ena največjih napak, ki jih lahko storiš je, da objaviš nerealne fotografije. Predstavljaj si sebe, da spoznaš osebo po svojem okusu, prideš na prvi zmenek in gledaš naokrog, ker je očitno še ni. Pa ti nekdo maha, a se ti ne zdi znan, nakar ugotoviš, da je to tvoj zmenek, le kako desetletje starejši in za “dvajsetaka” težji. Katastrofa!

*Objavljaj svoje (resnične) fotke, ki naj ne bodo s faksa, če je za teboj že en zakon in imaš odrasle otroke. Z leti ni nič narobe, saj bodo tudi na drugi strani osebe, ki jih imajo toliko kot ti, morda več, morda manj. Sicer pa že v samem opisu poveš, za kako staro ali mlado osebo se zanimaš.

Ne “nakladaj”!

Spoznata se preko spleta. Po fotografijah sta si všeč, filtri podobni, oba navdušena športnika in plesalca, druži vaju ljubezen do kulture. Klepet poteka do poznih večernih ur, v trebuhu te ščemi in zdi se ti, da je pred teboj neko izjemno obdobje v družbi fenomenalne osebe. Kaj bi sploh lahko šlo narobe?

Dobita se na prvem zmenku, s priprtim očesom ugotavljaš, da je oseba pred teboj precej bolj zadržana. Potem se izkaže še, da je zadnjič plesala na maturantskem plesu, od športa pa najraje pogleda kakšno tekmo v živo ali na TV. Kultura? Pa saj smo vsi v osnovni šoli opravili bralno značko, mar ne? Prelepa bela hišica se prične podirati, princ pa odjaha na svojem izposojenem osličku.

*Profil vedno izpolni s podatki, ki te opisujejo, povej, kaj ti je všeč in kaj v resnici iščeš ter želiš. To ne pomeni biti zahteven, ampak le v naprej izločiti osebe, s katerimi se nikakor ne bi ujela.

polom na prvem zmenku

Ne laži!

Če lahko na kak način v popolnosti uničiš vse svoje možnosti za idealen zmenek, so to laži. Nikar se ne izdajaj za samsko osebo, če to v resnici nisi in te doma čaka ljubosumen partner. Da se z njim ne razumeš in nista intimna, še ne pomeni samskega stanu. Nikoli, ampak zares nikoli ne zataji svojih otrok. Otroci so naša prihodnost in naše največje bogastvo.

Če pa spoznaš nekoga pod pretvezo samskega stanu in s podatkom, da še nimaš otrok, se ti obeta polom vseh polomov. Prav tako ne piši, da je tvoje finančno stanje odlično, če vsak mesec mrzlično pričakuješ nakazilo socialne podpore. Tudi s slednjim ni nič narobe, a naj te tega ne bo sram, če se v resnici trudiš, da bi ti bilo v prihodnje bolje.

*Laž ima kratke noge, so rekli že naši stari starši. To je veljalo takrat in velja še danes. V primeru, da do prvega zmenka prideš na osnovi laži, se bo ta hitro in klavrno končal, od tega pa na koncu nimaš ničesar. Samo razočaranje, ki pa je hkrati razočaranje tudi za osebo, ki je na zmenek prišla polna upov v to, da si bosta všeč.

Pisec, raziskovalec in ljubitelj vsega povezanega s spletom. Googlu pravim "stric", a me žal nima za nečaka :)

Ni komentarjev

Odgovori