5 najpogostejših napak, ki jih samski naredijo na zmenkih – in kako jih preprečiti

Zmenki so lahko vznemirljivi, a hkrati tudi stresni. V želji po iskanju pravega partnerja samski pogosto naredijo napake, ki lahko zmanjšajo možnosti za uspeh.

Preberi si, katere so najpogostejše napake na zmenkih in kako jih preprečiti, da bo tvoj naslednji zmenek kar najbolj bolj uspešen.

Preveč pričakovanj že na prvem zmenku

Velika pričakovanja lahko prinesejo veliko razočaranje. Če si že vnaprej ustvariš sliko idealnega partnerja, lahko spregledaš pravo osebo, ki je morda drugačna, a vseeno zelo primerna zate.

➤ Kako povedati lepe stvari o sebi na zmenku, a ne izpasti samovšečno

Rešitev? Pristopi k zmenkom sproščeno in brez nerealnih pričakovanj. Osredotoči se na to, da se zabavaš in spoznaš nekoga novega, brez takojšnjega razmišljanja o dolgoročni prihodnosti.

Preveč govorjenja o sebi

Čeprav je zmenek priložnost za predstavitev, je pomembno, da ne govoriš samo o sebi. Tvoj sogovornik bi lahko dobil vtis, da ga ne poslušaš ali da si osredotočen le nase. Da bi to preprečil, zastavi vprašanja in poslušaj odgovore. Prikaz zanimanja za sogovornika in njegovo življenje je ključ do uspešnega zmenka.

➤ Napake na zmenkih: Kakšne delajo ženske in kakšne moški?

Pretvarjanje, da si nekdo drug

Želja po vtisu lahko vodi v pretvarjanje, kar pa dolgoročno ne bo šlo skozi. Če se predstavljaš kot nekaj, kar nisi, bo resnica prej ali slej prišla na dan. Bodi iskren_a in pristen_a – to je najboljši način za vzpostavitev trdnih temeljev za kakršenkoli odnos. Pristnost je privlačna, laži pa lahko vodijo do razočaranja in izgube zaupanja.

Neprestano preverjanje telefona

V današnjem času je telefon pogosto v središču naše pozornosti, kar pa na zmenku ni primerno. Nenehno preverjanje sporočil ali družbenih omrežij lahko daje vtis, da te zmenek ne zanima. Poskrbi, da bo tvoj telefon med zmenkom tiho in pospravljen. Osredotoči se na sogovornika in pokaži, da si prisoten v trenutku.

➤ Kako na zmenku prepoznati, da osebi nismo všeč?

Prehitro poglabljanje v osebne teme

Pogovori o bivših partnerjih, težavah ali zelo osebnih stvareh lahko na prvem zmenku ustvarijo nelagodje. Čeprav je iskrenost pomembna, ni potrebe po tem, da takoj razkrivaš vse podrobnosti svojega življenja. Začni s splošnimi temami, kot so hobiji, potovanja ali zanimive izkušnje, in postopoma poglobi pogovor.

Izogibaj se tem napakam in tvoji zmenki bodo bolj sproščeni in pozitivni, kar bo ter povečalo možnosti za uspešno vzpostavitev iskrenega odnosa.

Novinarka in urednica Magazina ter vodja marketinga na ona-on.com. Zagrizena antišportnica in odvisnica od kave. Mojo ljubezen do kave presega le ljubezen do živali. Sem živ dokaz, da spletno spoznavanje deluje.

Ni komentarjev

Odgovori