3 napake pridnih punčk, ki odganjajo fante

Vir: Shutterstock

Dekleta me večkrat vprašajo, kako naj v svoje življenje pritegnejo in tudi potem obdržijo fanta, ki jim ustreza. Pri tem vprašanju namreč ne gre toliko zato, da katera od omenjenih deklet ne bi bila sposobna fanta zapeljati.

Večina deklet, ki me to sprašujejo, nima težav s tem. Želi si le pravega fanta, ne kakršnegakoli. Takšnega, s katerim bi si lahko delila življenje dlje, kot pa le nekaj dni ali mesecev. Tukaj pa se večkrat stvari zapletejo.

Pravi moški si želi samozavestne ženske, ki ima hrbtenico in ki ne bo vsega izpustila iz rok vsakič, ko bo on prišel mimo.

V nadaljevanju si bomo pogledali tri večje napake, ki na daljši rok fante zagotovo odženejo. Žal se mnoga dekleta pravzaprav sploh ne zavedajo, da jih počnejo.

1. Da, dragi!

Kljub temu, da smo leta 2017, še vedno mnogo deklet živi v prepričanju, da je najboljša strategija za povezavo z moškim srcem to, da mu ustrežejo. Če moški postane utrujen, nezainteresiran, zadržan … enostavno! Treba mu je le ustreči še bolj dosledno in v vseh pogledih.

Zakaj sem omenil leto 2017? Zato, ker gre po mojem prepričanju za zelo zastarel, predvsem pa napačen pristop. Žal pa še vedno prevladuje!

Vir: Shutterstock
Vir: Shutterstock

Dekleta enostavno ne znajo izstopiti iz modela, da je treba „skrbeti“ za svojega moškega, mu zadovoljevati potrebe, ga nekako nagrajevati za njegovo pozornost, biti perfektna zadovoljitev njegovih želja in potreb.

Če ste se slučajno tudi vi prepoznali v zgornjem opisu, potem ste nasedli laži, ljubezenskemu mitu, ki se je globoko ukoreninil tudi v slovenskem prostoru. Prepoznamo ga s pomočjo naslednjih izjav:

  • Če bom najino zvezo postavila na prvo mesto in se čim bolj trudila zanj, me bo imel še raje.
  • Če bom postala njegovo sanjsko dekle, si bo vedno želel biti samo z menoj.
  • Če bom XY … me ne bo nikoli zapustil.

Žal tako ne gre. Pravi moški si v resnici ne želi ženske, ki razmišlja in deluje na takšen način. Želi si samozavestne ženske, ki ima hrbtenico in ki ne bo vsega izpustila iz rok vsakič, ko bo on prišel mimo.

Želi si, da se ženska zna postaviti zase, da ima svoje mnenje in da zna reči “Ne!”, če ji kaj ne ustreza. Želi si, da ima ženska tudi svoje življenje.

2. Potreba po potrditvi

Pravi moški si ne želi dekleta, ki ves čas išče nekakšno potrditev zase. Moški z lahkoto verjamemo, da bi si dekleta pri sebi želela marsikaj spremeniti. Vseeno pa moški ne želi ves čas sodelovati v pogovorih o nemogočih zmenkih v preteklosti, podrobnostih o nekdanjih partnerjih ali pa o tem, kam vse bo vajina zveza še pripeljala.

Drage dame, če boste to počele, boste s tako nizko samopodobo uničile prav vso privlačnost, ki jo je moški na začetku čutil do vas. Ne delite vseh intimnih podrobnosti z njim. Zagotovo vaju to ne bo zbližalo, videti boste šibke in potrebne zunanje potrditve.

Vir: Shutterstock
Vir: Shutterstock

Moški preprosto ne želi poslušati, da bi se počutile veliko bolje, če bi imele 5 kg manj ali pa, če bi imele ožje boke. Nič ni narobe s tem, da izrazite svoja občutja. Le ne pretiravajte z izražanjem tega, kaj vse se dogaja v vaši notranjosti.

Ste že slišale za izraz: “Fake it until you make it?” V prostem prevodu bi lahko dejali, da se obnašajte tako, kot si želite, da bi v resnici bilo. Ko ste s svojim izbrancem, se obnašajte tako, kot da se počutite popolnoma varne v zvezi, polne samozavesti in notranjega žara, ki izhaja iz občutka popolne sprejetosti. Slej ko prej se bo tudi uresničilo. Če se že ni, seveda.

3. Ljubiti njega bolj, kot ljubiti sebe

Pravi moški ne želi ženske, ki potrebuje njegovo ljubezen bolj, kot se ljubi in sprejema sama. Obstajata namreč vsaj dva res dobra razloga, zakaj ne smete biti odvisni od ljubezni drugih.

Najprej gre za potrebo po potrditvi. Potreba po potrditvi vas odmika od zadovoljstva, ki naj bi ga občutili v vajini zvezi. Če ste se zapletli v razmišljanje: “Srečna bom, ko … “, ste se zapletli v resne težave. Če niste veseli, srečni in zadovoljni sami s seboj, potem niste sposobni biti veseli, srečni in zadovoljni tudi s komerkoli drugim. Ves čas boste namreč čakali na nekoga ali nekaj v prihodnosti. Kako narediti korak v pravo smer? Začnite se ljubiti ZDAJ.

Vir: Shutterstock
Vir: Shutterstock

Potem pa je tukaj še drugi razlog. Če vsaj malo velja stara ljudska modrost, da isti ptiči letijo skupaj, boste tudi v svoje življenje pritegnili takšno osebo, ki se ravno tako ne ljubi in ne ceni, kot je to pri vas. Si res želite to?

Pravi moški ne želi biti odgovoren za tako osnovne zadeve, kot je npr. vaša sposobnost biti vesela oseba. Če moški začuti, da potrebujete posebne zunanje okoliščine (zveza, poroka, …) zato, da bi bila srečna v življenju, potem ve, da to ne boste nikoli. V bistvu se boji, da nikoli ne boste resnično vesela in srečna z njim.

Slej ko prej bo postal odtujen. Ne bo trajalo dolgo, ko bo tudi dokončno izginil iz vašega življenja.

Vse zgoraj omenjene napake v bistvu temeljijo na pomanjkanju ljubezni do sebe. Čim več delajte na tem in naj vas ne bo strah storiti tudi kakšne napake.

Srečno!

2 Komentarji

  1. zakaj hoče moški žensko ki je samostojna in zna rečt ne – zato da mu bo dala mir in bo tut on lahko bez slabe vesti reku ne vsakič ko u ne bo. moški so pač sebična bitja ki ženske ne rabijo niti blizu tolk kot ženska moškega. mogoč je kje kaka izjema ampak ponavad se glih taki obesijo na ženske ki so še hujše kot sebični moški. zakaj moški nočejo žensk ki rabijo potrditev? zato kr so brezsrčni idioti ki se niti potrudijo ne razumet zakaj je temu tako in btv če ji on ne bo dal bo iskala drugje kr žal nekatere smo take da nas je življenje tukrat izigralo daa drugač kot mislit da nismo dost dobre tak ne more bit. ampak kaj to briga tipe? oni majo preveč dela s svojim tičem in z igranjem igrc / pitjem s kolegi / službo (kr so raj tam kot doma)…
    ne marajo žensk ki bi ga ljubile bolj kot samo sebe… to spet zato kr večina ni sposobna resnične ljubezni in majo zato slbo vset se ona preveč trudi, KR SE NJIM NE DA!

Odgovori