Ljudje smo že po naravi družabna bitja. Ne želimo preživeti svojega življenja sami. Vsaj večina med nami ne. Živeti sam sicer prinaša ogromno prednosti v določenem obdobju. A kljub vsemu, smo na koncu pripravljeni zamenjati ugodnosti samskega življenja za tisto dlan, ki je tukaj za nas.

Nas spremlja takrat, ko potrebujemo razumevanje, tisti nasmeh, ki nas pričaka, ko se vračamo utrujeni domov. Tako pač je, čeprav se vsi zavedamo, da deliti življenje z drugim človekom ni preprosto in zahteva svojo »žrtev«. Vse je odločitev posameznika, kajne?

Spletno spoznavanjeNekateri imajo srečo in vzpostavijo partnerske zveze v mladih letih. Že od mladosti skupaj gradijo svojo prihodnost, oblikujejo družine, si ustvarijo prijeten topel dom in rastejo skupaj s partnerjem kot osebnosti. Lahko bi rekli, da se skupaj starata kot kvalitetno vino, katerega aroma in okus se bogatita iz leta v leto. Starejše je, boljše je.

Niso vse zgodbe takšne. Ljudje se razidejo zaradi različnih razlogov, eni izgubijo svoje partnerje… Ostanejo sami. Samo prilagajanje na »samsko življenje« je lahko težavno, čeprav se večina po začetnih krizah kar navduši nad prednostmi, ki jih »živeti sam« prinaša. Nekaj časa nam takšno življenje morda ustreza.

Nekega dne …

Ko si zaželimo …

Morda zjutraj, ko naša roka tipa v prazno in ni nikogar zraven nas v postelji. Morda takrat, ko želimo vsem prijateljem povedati o fantastičnem uspehu v službi, a nihče nima časa za nas. Morda takrat, ko sedemo za mizo v restavraciji v želji, da si privoščimo dobro večerjo in nas natakar vpraša »A sami ste?«…

… enkrat, v nekem prelomnem trenutku, si zaželimo, da bi bil nekdo, čisto posebna oseba, zraven nas, ob nas, tukaj

In kaj sedaj?

Kakršenkoli odnos imamo do časa, čas v tem primeru ni na naši strani. Posebej, če smo že dopolnili določena leta. Imenujmo jih kar 40+.

Seveda je lahko čas problematičen tudi za tiste 40-. Posebej, če nismo najbolj komunikativni ali je naš način življenja in morda tudi mi sami izven okvirjev današnjega časa in navad, ki jih prinaša.

Vsi nismo za posedanje v lokalih, neskončne »partije«, bučne zabave. Različni smo. Človek mora poznati samega sebe in predvsem biti odkrit sam do sebe. Če vem, kdo sem in kaj želim, potem moram samo poiskati pot, ki ustreza meni, da to dosežem.

Spletno spoznavanje na spoznavnih portalih

Če si sprejel/a odločitev, da želiš svoje življenje deliti s čisto posebno osebo, in si, ne glede na starost, o tem resnično prepričan/a, lahko poskusiš poiskati partnerja preko spleta.

Spletni portali, kakršen je pri nas ona-on.com, ponujajo številne prednosti, o katerih je bilo napisano že veliko. Ena izmed glavnih pa je prihranek časa. Skeptičen/a? A ni najbolj naravno, da človek najde partnerja sam? Kakšno iskanje? To se mora zgoditi! Razmišljaš tako?

 

Kam naj gremo? Kje naj iščemo? Naj samo čakamo? Kakšna verjetnost je, da bomo srečali »pravo« ali »pravega«? Morda celo poskusimo internet in ostanemo praznih rok. Preveč laži, pretvarjanj, iskanja drugačnih razmerij (seksualnih, finančne podpore ipd.).

V idealnih razmerah bi se ona in on srečala, ugotovila, da sta vse življenje iskala drug drugega in da so njune vrednote, cilji in pričakovanja v celoti enaka. Seveda sta si tudi všeč. Na žalost nismo v idealnih razmerah, sploh če smo stari 40+. Ne zaradi let, ampak zaradi tega, ker so se svet in ljudje spremenili v času, ko nismo bili na »prizorišču«.

In zakaj ne spletno spoznavanje?

Saj res! Zakaj ne preko spleta? Kaj lahko izgubimo? Nekaj denarja… koliko smo ga izgubili za vse tiste zmenke, ki so vodili v prazno? Koliko smo ga izgubili zaradi časa, ki ni obrodil tistega, kar smo pričakovali? Je kaj več vredno, kot naš čas? Saj vendar želimo s to osebo, čisto posebno osebo, doživeti nekaj enkratnih, čudovitih let aktivnega partnerstva! Zakaj in na kaj čakamo? Kaj sploh je spletno spoznavanje?

Komu je namenjeno spletno spoznavanje?

Namenjeno je predvsem tistim, ki želijo najti sorodno dušo. Res je sorodno. Na ona-on.com te že ob registraciji vprašamo nekaj ključnih vprašanj o tebi in o bodočem partnerju. Ko to izpolniš, te s pomočjo algoritma, ki je v ozadju, povežemo z zate potencialnimi partnerji.

 

Izhajamo iz okoliščin, iz vsakdanjega življenja, iz pomembnih karakternih lastnosti, religije. In seveda zunanjega izgleda.

Včasih zaradi časa, zaradi težjega vključevanja v današnje okolje, odsotnosti priložnosti za spoznavanje drugih ljudi preprosto ne najdemo priložnosti za spoznavanje. Vzrok za nas ni pomemben. Pomembno je, da veš, kaj želiš.

Kolikšna je zgornja meja starosti?

Pravzaprav ne obstaja. Če nekdo želi novo partnersko zvezo in ima 50+, 60+, 70+ ali več let, zakaj pa ne. Ljubezen človeka pomladi, kajne? Kdo smo mi, da bi postavljali meje za človekovo ljubezen. Dokler smo živi, smo sposobni ljubiti. Ljubezen nima nobene veze s človekovo starostjo.

Je enako za moške in ženske?

Seveda. Na ona-on.com so registrirane tako ženske, kot moški v razmerju približno 45:55%.

Kaj sploh je spletno spoznavanje?

Na osnovi osebnega profila, ki ga s pomočjo pametne registracije pripraviš sam/a, ti poiščemo potencialne kandidate. Gre za potencialne partnerje, ki so glede na tvoje kriterije skladni s tabo. To pa je eno izmed osnovnih meril za uspešnost zveze, kajne?

Bistveno je, da izpolniš profil v celoti. Tako bomo izvedeli, kdo si, kaj so tvoje vrednote, cilji v življenju in odnosu s partnerjem, kakšen je tvoj življenjski stil ipd … Predstavimo ti samo tiste partnerje, ki ti ustrezajo oziroma ustrezajo kriterijem, ki si jih ob registraciji izpolnil/a. Seveda je ostalo odvisno od tebe. Potrebno se je aktivirati, kar pomeni prebrskati med ponujenimi profili, jih pregledati, najboljšim pisati in se dogovoriti za zmenek.

In če nekdo želi samo seks?

Če to ugotovimo na začetku, ga prav gotovo zavrnemo že ob samem začetku (za to obstajajo drugi portali). Ona-on.com je spletni portal za resne zveze. 

Torej seks ni priporočljiv?

Če misliš seks na prvem zmenku, potem prav gotovo ne. Osebi, ki se spoznata in prvič dogovorita za zmenek, pričakujeta resno in kvalitetno partnersko zvezo. Seveda vama tega ne moremo prepovedati, če si to oba želita.

Fizična privlačnost, strast, deluje po navadi na kratek čas. Lahko se zgodi, da potencialnega partnerja ne bomo sposobni objektivno sprejemati kot celostno osebo. Naj povemo raje tako: poželenje ali fizično privlačnost bomo zamenjali za ljubezen ali bolje zaljubljenost. Ljubezen pride kasneje. Druženje, spoznavanje, prijateljstvo in nato erotika.

Kako se vam lahko pridružim?

Naš uporabnik lahko postaneš brezplačno, z registracijo. Priporočamo, da že takoj na začetku dobro premisliš, kaj želiš in kvalitetno opremiš svoj profil – s fotografijo in odgovori na vsa vprašanja. Na tej osnovi bomo lahko kvalitetno, preko sistema predlagali potencialnega partnerja.

Naslednji korak, za katerega se je pametno odločiti, je ena izmed članarin, ki prinaša številne prednosti. Vse od komunikacije, zmenkov, garancije do možnosti uporabe v skritem načinu, …

Zakaj članarina? In kolikšna je?

Poiskati partnerja za kvalitetno partnersko zvezo prav gotovo ni lahko. Gre v bistvu za proces, ki ni časovno omejen. Najprej moraš spoznati sebe. Se registrirati in se potruditi pri oblikovanju svojega profila – nenazadnje potencialnim partnerjem ponudiš svoje ogledalo, vpogled v sebe.

Enako velja za potencialne partnerje, ki gredo čez enak postopek kot ti. Torej so izkazali interes za resno partnerstvo in so se že potrudili pri svoji predstavitvi v najboljši možni luči.

Res je, naše delo ni zastonj, saj nihče ne dela zastonj, kajne! Članarina kljub vsemu ni previsoka! Kolikšna je članarina, lahko izveš, če se prijaviš na ona-on.com TUKAJ.

Ali se lahko vsi pridružijo?

Da in ne. Pogoj za pridružitev spletnemu portalu ona-on.com je, da smo samski in iščemo resno zvezo. Če temu ni tako, profil zavrnemo.

Seveda je težko ugotoviti zgolj iz predstavitve, kdo resno išče partnersko vezo, zato obstaja dodaten filter in sicer uporabnik lahko prijavi drugega uporabnika, v kolikor ugotovi nepravilnosti.

Kaj še dodati?

Registriraj se na ona-on.com. Nič ne boli ;). Pa še partnerja lahko najdeš.

Predsodek je vedno v glavi. Dejansko gre za razmišljanje, ki nam že v naprej opredeljuje, da nekaj ni v redu ali je slabo. Premikaj meje v glavi. Zakaj ne bi en premik pomenil izbris vseh predsodkov, ki jih imaš glede spletnega spoznavanja?

Nenazadnje danes kupujemo, plačujemo, iščemo informacije, se naročamo k zdravniku oziroma prejemamo zdravniške recepte, … vse preko spleta.

Je res tako pomembno, kako spoznaš tisto čisto posebno osebo? Ali je samo pomembno, da jo spoznaš? Končno spoznaš! Preseži sebe!

Ni komentarjev