Načini za odkrivanje resnice v partnerstvu

Kako brez besed odkriti, če partner govori resnico?

Obstaja nekaj pravil po katerih se lahko ravnamo in s pomočjo katerih lahko kaj hitro ugotovimo ali nam potencialni novi partner govori resnico.

Gre pravzaprav za preproste trike govorice telesa in našega nezavednega obnašanja, ki lahko pozornemu sogovorniku marsikaj povedo. Tokrat smo se osredotočili na šest pogostih znakov, ki so lahko v pomoč ali je partner odkrit.

1. Izogibanje pogleda v oči

Jasen pokazatelj naklonjenosti je očesni stik. Če si nekdo želi romantičnega odnosa, bo poskrbel za to, da se vajina pogleda večkrat srečata. Pogledi bodo dolgotrajni in globoki. Nasprotno velja za izogibanje očesnemu stiku. Če sta nekje, kjer želite odkrit pogovor in partner ves čas gleda nekam stran, bodite sigurni, da ne govori resnice.

2. » Narejen smeh «

Saj vemo kdaj je smeh naraven in kdaj narejen, a ne? Torej laže!

3. Pretirana prijaznost

Že res, da si vsi želimo prijaznosti in pozornosti vendar mora biti le ta iskrena. S prijaznostjo izražamo naklonjenost, s pretirano prijaznostjo pa pogosto in hitro naletimo na neprijetne občutke na nasprotni strani. Pretirana prijaznost je navadno posledica preteklih dejanj, ki jih želimo prikriti ali popraviti.

Torej, » pocukrana « prijaznost je posledica slabe vesti.

shutterstock_326247761

4. Narobe izgovorjene besede

Lažnivec to ne opazi, ampak vi boste hitro dojeli, če se začne zapletati.

5. Govorjenje

Znano je, da oseba, ki ne govori resnice govori manj, počasneje in se večkrat zmoti. Lažnivec bo uporabljal (ponavljal) besede pri odgovarjanju na zastavljeno vprašanje. Odgovorom se izmika z vprašanji ali pa poda le ohlapen odgovor. Pogosto govori v monologu in brez zaimkov. Občutno se sprosti, ko se zamenja tema pogovora, vezana na laž, kar tudi sam spodbuja s humorjem in sarkazmom. Lažnivci se bojijo in želijo, da se pogovor čimprej konča.

6. Govorica telesa

Pozorni moramo biti na oči, usta, barvo glasu, izraz na obrazu, položaj telesa, rok in nog. Najpogostejši indikatorji, da nam nekdo prikriva resnico so: pokrivanje ust, dotikanje nosu, mencanje oči, dotikanje vratu.

 

Ni komentarjev