Moški … Vsi so isti!

Draga dekleta, neštetokrat smo se že slišale reči: 'Vsi so isti!', ko nas je kakšen točno določen moški pošteno razkačil … Pa so res?

Ali je znova na mizi po kosilu pustil za seboj svoj krožnik? Ali pa te je na dogovorjenem mestu v najhujšem možnem mrazu pustil čakati v neskončnost, ne da bi poklical, da bo pozen?

Ali pa je morda SPET zgrešil straniščno školjko, zadel pa vsaj polovico deske? Verjamem, da ti bo počasi prekipelo in da še komaj nadzoruješ jezo, pa vendar pomisli. Ali sploh poznaš moškega, ki ne bi imel takšnih ali drugačnih splošno znanih moških slabosti? In obratno, a poznaš kakšno žensko, ki ne bi vlačila svojega ljubega po nakupovanjih, ki ne bi potrebovala vsaj pol ure, da se uredi za zmenek in ki nikoli ne zagodrnja, ko je na televiziji nogomet?

Izjeme potrjujejo pravilo!

Prosim te lepo, vsi smo isti, moški in ženske, oboji umiramo ob stereotipih spolov, ki so ali pa niso resnični. Največja sreča te lahko doleti, če imaš v svojem življenju tisto redko izjemo, ki potrjuje pravilo.

Bravo zate, vsi ti zavidamo. Zdaj pa lahko po vsej verjetnosti kar nehaš brati tale članek, saj te bo resnica o vseh ostalih prav gotovo vznemirila, češ:

“Moj pa res ni tak!” Seveda ni, zato nam tvojega princa na belem konju kar lepo prihrani, saj se eni tu še zmeraj mučimo.

Torej, ker ne enim, ne drugim očitno ni pomoči, se moramo s tem sprijazniti in poiskati način, kako ne pristati na naslednjih večernih novicah kot ‘Žena, ki je zaradi naveličanosti zabodla svojega moža, je še na begu!’ :O.

Pa gremo lepo po vrsti:

1. WC deska

shutterstock_70849351Če lahko vse ostalo nekako potrpim, se mi vsakodnevno brisanje z wc deske počasi že resnično upira! Nekega dne bom preprosto ponorela ali pa komu kaj odrezala.

Ker ni nemogoče, vsi vemo, da ni fiziološko nemogoče za moškega, da bi zadel straniščno školjko, ki je razmeroma široka luknja! Le potrudijo se ne.

In potem še pustijo stanje kot je. In nam kradejo leta z živciranjem.

Kako rešiti tole zagonetko? Punce, na vrh wc školjke, da bo resnično vidno, prilepite listek v stilu:

“Dragi, prosim te lepo, usmeri ga v luknjo.”

Garantirano pomaga.

2. Nogometni večeri

Večna groza! TV je neprestano zaseden, tvoj dragi tečnari, da mu prinesi čips in pivo. Ti nikakor ne moreš več upati, da bi si še lahko ogledala tisti film, ki ga čakaš že cel teden.

Ker : Ko je nogomet na TV-ju – se gleda »fuzbal«. »Fertik«.

Vseeno, katera ekipa je. Ali če je kakšno prvenstvo. Ali če je prijateljska tekma. Prav vseeno je, samo da se gleda tistih 22 zadihanih tipov, ki tekajo gor in dol po igrišču ter poskušajo spravit žogo v resnično naravnost gigantski gol. Kot, da je to nekaj superiornega.

Tukaj ni druge rešitve, kot da si omisliš še en televizijski sprejemnik ali pa kupiš TV kartico za računalnik. Ali pa celo obupaš in v roko vzameš kakšno knjigo, ki si jo že dolgo želiš prebrati.

3. Zamujanje

shutterstock_155520128-minMislim, da tukaj ni zmagovalcev! Zamujamo oboji, tako moški kot ženske.

Res pa je, da na podlagi mojih izkušenj, ženske pogosteje pokličemo in sporočimo, da bomo zamudile. Moški pa ne.

Morda nekoliko zanalašč, ker si mislijo, da nam bodo tako vrnili za zadnjič, ko smo me zamudile. Ali si preprosto mislijo, da bodo že prišli “slejkoprej” in bomo potem kar pozabile na zamudo, ker nas prisotnost njihovega testosterona tako opaja, da ne mislimo na nič drugega.

Tukaj obstajata dve rešitvi: ali se dogovorita, da si sporočita, da bosta zamudila, če pričakovana zamuda preseže recimo 15 minut ali pa se ženska pač privadi.

Ne bo prvič, ti povem.

4. Zmotno mišljenje, da je deljenje del v skupnem gospodinjstvu enakovredno

Imaš tudi ti doma tak tih dogovor, da ženska poskrbi za ‘znotraj hiše’, čiščenje in kuhanje, moški pa za popravila, košnjo trave in čiščenje avtov?

Če si po kratkem premisleku prikimala, ti moram sporočiti, da je to najbolj neenakovredna možna delitev del med spoloma. V kolikor je jasno, da bo ženska dosti bolje počistila po hiši in da bo moški lepše pokosil travo, pa se morate zavedati, da gre predvsem za razliko v kvantiteti del.

Kolikokrat na mesec se pokosi trava, morda enkrat? Pa kuhanje, kako pogosto se kuha? Predvidevam, da bolj ali manj vsak dan. In tako smo ženske ‘obsojene’ na redno, vsakodnevno delo, medtem ko moški uživajo privilegij občasnega dela, ki si ga lahko časovno razporedijo kakor jim je ljubo. In ostali del meseca lenarijo.

Ker ne poznam nobene uspešne rešitve razen tega, da se ženske vdamo, bom raje tiho.

Bi pa bila izjemno vesela kakšnega funkcionalnega predloga, ker imam roke že čisto izsušene od pomivanja posode.

In upam, da ne bo nasvet vseboval nakup kreme za roke. Hvala.

Ni komentarjev