Zanimiva dejstva o spletnem spoznavanju

Spletno spoznavanje je vse bolj razširjeno. Kdo ga uporablja in kdo ima največ uspeha?

Spletno spoznavanje

V časih kot so trenutni je že kar težko pričakovati, da bi zunaj naključno spoznali kakšno osebo za romantično druženje in potencialno tudi nekoga s katerim bi radi prišli do resnega razmerja. Splet na tem mestu ponuja konkretno rešitev, a do neke mere seveda.

Spletno spoznavanje je v porastu po vsem svetu. Močno pa je uporabo pospešila še trenutna situacija.

Redkokateri samski še ni preizkusil spletnega spoznavanja!

Svet je velik, a kar nekoliko majhen, če ga ne moreš v živo “objeti” s svojimi rokami. Govorimo seveda o dejstvu, da smo že kar nekaj časa bolj ali manj priklenjeni na svoj dom, službo in bližnjo okolico. Večjega potenciala za zabavo, druženje in spoznavanje v živo kar nekako ni na vidiku.

spletni_zmenki_2021

Le malo je samskih, ki na svojem telefonu nimajo katere od aplikacij za iskanje sorodne duše.

Splet in moderna tehnologija na tem mestu ponujata zares dobrodošel most, ki povezuje vse samske in osamljene. Izkušnje uporabnikov so takšne in drugačne, k sreči precej več tistih pozitivnih. So se pa seveda raziskovalci po svetu lotili tudi te teme in prišli do kar nekaj zanimivih spoznanj, ki si jih bomo ogledali tokrat.

Spletno spoznavanje: Neresnični profili?

Tisti, ki smo že kdaj uporabili katero izmed aplikacij za samske, smo se vsaj nekajkrat vprašali ali je nek določen profil sploh resničen. Gre seveda za profile, na katerih je med naloženimi fotografijami videti osebo, ki je na vsaki sliki videti nekoliko drugače. Tudi zapisana starost na večini teh na prvi pogled ne ustreza.

Raziskovalci v tujini so opravili raziskave na to temo in prišli do ugotovitev, da kar 50 do 80% uporabnikov aplikacij za samske vsaj v eni točki laže o sebi. Pri ženskah se je najpogosteje pojavljala laž o starosti. Kar 40% moških pa se je zlagalo glede svoje zaposlitve. Prav tako je bilo zelo pogosto zavajanje v delu kjer se opiše svoje zadovoljstvo glede mesečnih prihodkov.

Več moških kot žensk?

Oba spola sta približno enako zastopana.

Raziskovalci sveta samskih in virtualnih zmenkov so se prav tako usmerili v vprašanje ali sta oba spola enakomerno zastopana ali pa je opaziti, da določen spol pogosteje išče sorodno dušo na ta način. Ugotovili so, da je na različnih spletnih portalih za samske v povprečju navadno nekoliko več moških kot žensk.

Svojo boljšo polovico naj bi na ta način iskalo dobrih 52% moških medtem, ko se virtualnih zmenkov poslužuje dobrih 47% žensk. Enako so opazili tudi, ko je beseda nanesla na komunikacijo preko spletnih portalov. E-poštni nabiralniki žensk so tako precej bolj oblegani od moških.

Spletno spoznavanje

Starostne skupine

Za zelo zanimivo dejstvo se je izkazalo, da partnerja po tej poti iščejo večinoma starejši od 34 let. Torej, se mlajša populacija samskih, ki zelo dobro pozna digitalne naprave in splet vseeno spoznava na druge načine. Če bi sprva pomislili, da je to pričakovano, saj se več družijo in hodijo na zabave, pa je odgovor nekoliko bolj presenetljiv.

Seveda velja, da se mladi več družijo, čeprav so v zadnjih dveh letih še najbolj prikrajšani za ta del. Hkrati velja, da so rezultati anket in raziskav pokazali, da se v veliko primerih z novimi osebami spoznavajo preko socialnih omrežij, kot sta denimo Instagram in Snapchat. S Facebooka je mladina že pred časom pričela uhajati in to platformo prepustila pretežno starejšim od 34 let.

Zgovorni so navadno zmagovalci

Pri zmenkih preko spletnih aplikacij ni dovolj, da je vaš profil lep in popoln. Torej, ste naložili svoje najboljše in najbolj simpatične ter privlačne fotografije, ki povedo veliko o vas in ste v samem opisu poskrbeli za svojo kvalitetno predstavitev, ki bi morala očarati marsikoga.

Morda ste tudi precej dejavni na način, da komu podelite všeček ali pa celo povprašate za možnosti z uporabo jasnega vprašanja “GO?”. A največ odgovorov in akcije imajo vendarle uporabniki, ki so bolj zgovorni in inovativni. Na način, da začnejo komunikacijo s pomočjo spletnega klepeta in v prvem stavku ne napišejo samo “živijo kako kaj” ali povprašajo po vremenu.

Še nasvet za uspešno spletno spoznavanje

Bodite aktivni, osvežujte svoj profil z novimi fotografijami, dodajte kaj zabavnega v svoj opis in bodite natančni pri izbiri hobijev ter želja, ki jih imate na svojem seznamu (zaenkrat samo v glavi). Že v živo nam je težko brati misli drugih oseb, preko spleta pa je to skorajda nemogoče.

Pisec, raziskovalec in ljubitelj vsega povezanega s spletom. Googlu pravim "stric", a me žal nima za nečaka :)

Ni komentarjev

Odgovori